Haberler

Türk Kulübüne Belediyeden Saha Darbesi

Bonn Anakent Belediyesi sezonun bitimine dört hafta kala Türk takımı VTA Bonn'un Tannenbusch'daki sahasında inşaat başlattı

Almanya'nın Bonn kentinde Kreisliga A'da 57 puanla lider olan VTA Bonn 1964 Futbol Kulübü'nün antrenman ve maç sahası inşaat gerekçesiyle elinden alındı.

Bonn Anakent Belediyesi'nin ligini bitimine bir ay kala saha çevresindeki koşu pisti inşaatını bahane ederek yaptığı uygulama şaşkınlık yarattı. Kararı haksızlık olarak nitelendiren kulüp yönetimi ve oyuncular, "Türk takımı olduğumuz için şampiyon olmamız istenmiyor mu?" diye tepki gösterdiler.

ÖNCEDEN HABER VERMEDİLER

Sezonun bitimine kısa bir süre kala Bonn Belediyesi'nin böyle bir girişimde bulunmasının kendilerini zor duruma soktuğunu belirten Kulüp Başkanı Zeynel Narcı, konuyla ilgili şunları söyledi: '1964 yılında kurulan ve Almanya'nın en eski derneği bünyesindeki futbol takımımız çok büyük emekler verilerek bugünlere geldi. Sahamızda ani bir karar alınarak Bonn Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları başlatıldı.

Koşu pisti nedeniyle antrenmanlarımızı ve maçlarımızı burada yapamayacağımızı söyleyip bizi uzaktaki bir sahaya yönlendirdiler. Şu anda Kreisliga A'da birinci durumdayız ve şampiyonluğa oynuyoruz. Bu duruma anlam veremiyoruz. Takımız şu anda mağdur duruma düşürüldü. Alınan karar en başta seyircimizi etkiledi. As takımımız ile ikinci ve üçüncü takımımız başka başka sahalarda oynatılıyor. Seyircimizi bölüyorlar.

Verdikleri saha taraftarlarımızın ulaşımı açısından sorun çıkartıyor. O sahada, buradaki kadar taraftar desteği almamız zor. Bu nedenle evimizde oynayacağımız maçlarda ev sahibi avantajımızı kaybediyoruz. Bunun yanında bu durum yaşadığımız maddi sıkıntılarımızın artmasına neden oldu. Kreisliga A'da bizden başka göçmen takımı yok.

Türk göçmenlerine ait bir takımın Bezirksliga'ya çıkma ihtimali rahatsız etmiş olabilir. Önceden bilgi vermeden, hem de sezonun bitimine bir ay kala böyle bir karar alınmasına başka bir anlamı olamaz. Yapılacak çalışmaya karşı değiliz. Ama niye sezon sonunda değil de şimdi yapmak istiyorlar, anlayamıyoruz. İnşaat sonrası tekrar burada oynayıp oynayamayacağımız da belirsiz. "

BEZİRKSLİGA'YA ÇIKIŞIMIZI KİMSE ENGELLEYEMEYECEK

Takımın antrenörü ve oyuncularından Gökhan Çolak da, 'Çoğunluğu Türk olmak üzere, Afrikalı, Yunan ve Alman oyunculardan oluşan takımımızla şu ana kadar 14 maçta, 11 galibiyet ile 57 puanla ligimizde lideriz. En yakın rakibimize iki puan farkımız var.

Şampiyonluğa inanıyoruz. Kendi sahamızda namağlubuz. Bonn Belediyesi sahamızı alsa bile biz mücadelemizi sürdürüp şampiyon olarak Bezirksliga'ya çıkacağız. Ben takımıma güveniyorum. Bizi kesinlikle engelleyemeyecekler" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Spor Dünya Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title