Haberler

Türk Kızılay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel."Türk Kızılayı, Kurumsal Kimliği, Hafızası,...

Türk Kızılay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, "Türk Kızılayı, kurumsal kimliği, hafızası, kültürü, birikimi ve yardımsever halkımızın desteği ile köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de dimdik ayaktadır ve her zamankinden daha"...

Türk Kızılay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, " Türk Kızılayı, kurumsal kimliği, hafızası, kültürü, birikimi ve yardımsever halkımızın desteği ile köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de dimdik ayaktadır ve her zamankinden daha da güçlüdür" dedi.

Adıgüzel, Türk Kızılay Derneği'nin 144. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de meydana gelen tüm doğal afetlerde halkın yanında olduklarını ve afetzedelerin yaralarını sardıklarını belirtti.

Uluslararası Cenevre Sözleşmeleri doğrultusunda, savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun olarak, gönüllülük anlayışına göre insani yardım ulaştırıldığını ifade eden Adıgüzel, " Türk Kızılayı, kurumsal kimliği, hafızası, kültürü, birikimi ve yardımsever halkımızın desteği ile köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de dimdik ayaktadır ve her zamankinden daha da güçlüdür. Özerk organizasyon yapısına sahip olan, devletten hiçbir ad altında maddi destek almayan Türk Kızılayı, tüm bu çalışmaları Türk halkının gönüllü katkıları ile gerçekleştirmektedir. Türk Kızılayı 1868'den bugüne olduğu gibi bundan sonra da ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaktır" diye konuştu.

Kızılay Derneği Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ise Kızılay'ın kuruluşundan bu güne kadar kesintisiz olarak hizmet verdiğini vurgulayarak,

"Trabzon Kızılay Şubesi olarak yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte canla başla çalışıyor, ihtiyaç sahibi kimselere destek oluyoruz. Şubemiz hizmet alanları içinde Bölge Kan Merkezi ve doğal afetlere karşı müdahale etmek üzere Bölge Afet Yönetim Merkezi bulunmaktadır. Bu iki kurum da kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Şubemiz yurt düzeyinde yapılan bütün kampanyalara katılarak 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. Ayrıca Türk Cumhuriyetleri'nden gelip ilimizde okuyan öğrencilere maddi destek vermekteyiz" dedi.

Yayıncı : Asena Akçay - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Türkiye Trabzon Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title