Haberler

Türk - İş Başkanı Kumlu: İşinizin Kıymetini Bilin

Türk - İş Başkanı Mustafa Kumlu, Üniversite Mezunlarının Asgari Ücretli İş Buldukları İçin Mutlu Olduğunu Anlatırken İşçilerinden İşlerinin Kıymetini Bilmesini İstedi.

TÜRK- İş Başkanı Mustafa Kumlu, üniversite mezunlarının asgari ücretli iş buldukları için mutlu olduğunu anlatırken işçilerinden işlerinin kıymetini bilmesini istedi.

Kumlu, Tes-İş Sendikası'nın Elazığ'da düzenlenen 9'uncu kongresine katıldı. İşçilere tavsilerde bulunan Kumlu, eylemlerde bulunan Tekel işçilerinin Ak Parti önünde oturma eylemi yapmayı amaçladıklarını ancak önce Abdi İpekçi Parkı'na yönlendirildiklerini söyledi. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Tekel işçilerinin buradan dağıtılınca Türk-İş'e geldiklerini anlatırken şöyle konuştu:

“O gün bu gündür Türk-İş'in önünde hak mücadelesi veriyorlar. Türk-İş ilk günden itibaren maddi- manevi her türlü imkanını Tekel işçilerine açtı. Başkanlar kurulu kararıyla bir dizi eylem hayata geçirdik. Ardından Ankara’da son 25 yılın en büyük mitingini gerçekleştirdik. Tekel işçisi arkadaşlarımız, çoğunlukla onlarla nasıl bütünleştiğimiz, sorunun çözümü için nasıl canımızı dişimize taktığımızın farkında oldu. Ama onlar da zaman zaman Türk-İş'i yuhalamayı itibar ve meziyet sayanların ya da kendi güçsüzlüklerinin panzehirini Türk-İş’i yıpratmakta arayanların oyununa geldi. Hedefi şaşırıp, öfkelerini bize yönelttikleri zamanlar oldu. Tabii sonra bin pişman olup özür dilediler. Ama dilemeselerdi ben onlara kırılmaz, gücenmezdim. Çünkü o davranışların şuurla sergilenmediğini biliyorum. İçinde bulundukları şartlar çok zor ve oraya gelen ziyaretçilerle birlikte bir o kadar da provokasyona açık.”

Son yılların en büyük mitingini 17 Ocak'ta Ankara’da düzenlediklerini belirten Türk-İş Başkanı, “Mitingin sonunda kürsüye çıkanlar nedeniyle o büyük organizasyon gölgelendi. Televizyonlarda yer alan, o mitingin büyüklüğü değil, kürsüde o son yarım saat içinde sergilenen karmaşaydı. Ben o gün, o kürsüde, meydandan gelen genel grev sloganlarını yanıtsız bıraktım. Bunu genel grevden korktuğum için mi, genel grevden çekindiği için mi yaptım? Elbette ki hayır” dedi.

Türk- İş Genel başkanı Mustafa Kumlu, tepkileri de göze alarak susacaklarını ancak yeri geldiğinde ‘yağacaklarını' belirterek, şöyle devam etti:

“Artık herkes bizi anlamış olmalı. Biz bir şeyi yapacağımız zaman söyleriz. Yapmadan önce hamasi nutuklar atmayı ahlaki bulmayız. Önüne katsan 2 koyunu güdemeyip birini kaybedecek olan binleri mangalda kül bırakmayan genel grev laflarıyla hamasi nutuklar atar, alkış da alır. Durmadan gürler, ama bakarsınız hiç yağmaz. Ama biz ne yaparız? Biz tepkileri de göze alır, susarız. Her şeyin zamanı olduğunu bilir, konuşmak için o zamanı bekleriz. Ama gürlediğimiz zaman da yağarız.”

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sert üslubundan uzaklaştığını yaptıkları görüşmede yanlış anlaşmaları düzelttiklerini söyledi. Kumlu, “Konunun özelleştirme değil kapatma olduğunu bir kez daha anlattık. Sayın Başbakan'ın o sert üslubundan uzaklaşıp, çözüm arar noktaya gelmesi hepimiz için umut oldu. Sayın Başbakan konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı görevlendirdi. Bu iki bakan şimdi çalışma yapıyor. Sayın Başbakan bu çalışmanın ardından bizimle yeniden görüşecek ve umuyoruz ki bu mesele bir iki gün içinde çözülecek” dedi.

Kumlu, Türkiye’de üniversite mezunlarının asgari ücretle iş buldukları için mutlu olduklarını, çalışma hayatının gerçekten zor bir dönemden geçtiğini bildirerek şöyle dedi:

“Sorunların birike birike katlandığı bir dönem yaşıyoruz. İşsizlik Cumhuriyet tarihinin en ciddi oranlarına ulaşmıştır. İşsizliği çözmeye yönelik atılan ciddi adım olduğunu söylemek zordur ve aksine her geçen gün işsizler ordusuna yeni işsizler katılmaktadır. Zaman zaman söylüyorum zaman zaman yadırganıyor, özellikle sizler bizim faaliyet sahamızda çalışan enerji işçileri ve kamu çalışanları olarak sizler ve sizlere hizmet eden sendika yöneticileri biraz daha şanslıyız diye düşünüyorum. Üniversite mezunlarının asgari ücretle iş bulduklarında mutlu oldukları bir dönemden geçiyoruz. Onun için işinizin kıymetini bilmenizi istiyorum.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title