Haberler

Türk Hacı Adayları Medine'de Son Ziyaretlerini Yaparak Mekke'ye Geçiyor

Türkiye'den son hacı kafilesi ile Medine'ye gelen hacı adayları Medine'de son ziyaretlerini yaparak Mekke'ye geçmeye başladı.

Türkiye'den son hacı kafilesi ile Medine'ye gelen hacı adayları Medine'de son ziyaretlerini yaparak Mekke'ye geçmeye başladı.

Hacı adaylarının Medine'de ilk ziyaret noktası Hz. Muhammed'in de kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi oldu. Mekke öncesi ziyaretlerde bulunan hacı adayları ibadetlerini dünyanın her noktasından on binlerce insanın geldiği Mescid-i Nebevi'de yaptı. Günün her saati insan selinin yaşandığı Mescid-i Nebevi'de hacı adayları dua etti, ibadetlerini yaptı. Hacı adayları, salavat getirerek Hz. Muhammed ile birlikte Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in de medfun olduğu Hücre-i Saadet'i ziyaret etti.

Hacı adayları bir çok İslam büyüğünün de kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'nin yanında bulanan Cennet-ül Baki Mezarlığ'ını ziyaret etti. Duygu dolu anlar yaşandığı ziyaretlerde hacı adayları yakınları için de dualar ederek, onların da en kısa sürede kutsal toprakları ziyaret etmelerini istedi. Hacı adayları Medine'de bir çok kutsal mekanı ziyaret ederek ibadetlerini yaptı.

Türk hacı adaylarına refaket eden Hizmet Turizm Kafile Başkanı İsmail Bulut, hacıların yaş oranlarının önceki yıllara göre düştüğünü belirterek, "Türkiye'de insanlar artık daha genç yaşlarda hac ve umre ibadetlerini yapıyor. İbadetlerin ve ziyaret programlarının yoğunluğu nedeni ile daha genç yaşta buraya gelenler daha rahat bu görevlerini yerine getirebiliyor. Hac ve umre kayıtlarına başvuruların arttığını görüyoruz. Ülkemizden artık her bütçeden insanımız buralara geliyor, biz de kendilerine en iyi şekilde hizmet ederek onları memnun etmek gayesindeyiz" dedi.

KUTSAL TOPRAKLARA GELMEDEN ARAŞTIRMA YAPIN

İlk kez hacca geldiğini belirten genç yaştaki hacı adaları ise ibadetleri daha sağlıklı yapabilmek için vakit kaybetmeden kutsal topraklara gelmek istediklerini belirterek, "İnsanlar buraya gelmeden önce muhakkak araştırma yapsınlar. Burada zaman çok hızlı ilerliyor ve katıldığınız hac ve umre gruplarında yoğun bir programınız oluyor. Hacı adayları ve bu toprakları ziyaret edecek olanlar hazırlıklı gelirse bu onlar çok daha yararlı olacaktır" dedi. - Medine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Mekke Hac Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title