Haberler

Türk Fizik Derneği Yaz Okulu Bodrum'da Başladı

Bodrum Belediyesi'nin destek verdiği Türk Fizik Derneği Onuncu Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde başladı.

Bodrum Belediyesi'nin destek verdiği Türk Fizik Derneği Onuncu Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde başladı.

Bodrum'da dokuzuncu kez düzenlenen Türk Fizik Derneği Onuncu Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu, 14-19 Temmuz tarihleri arasında 50 fizikçi ve 80 öğrencinin katılımıyla düzenlenen törenle; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türk Fizik Derneği Onuncu Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Çeliktaş, 2005 yılından beri düzenli olarak her sene Bodrum'da ve çeşitli illerde gerçekleştirdikleri yaz okulları hakkında bilgi verdi. Çeliktaş, "Bu yıl derslerle beraber deneylerle güçlendirilmiş bir yaz okulu yapmayı planlıyoruz ve bu yaz okulunun, bütün hocalarımız ve öğrencilerimiz adına verimli geçmesini dileyerek, saygılar sunuyorum" dedi.

Yaz Okulu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Dumanoğlu da, "Bu yıl ümitle beklediğimiz Cern'e üyelik konusunda bir gelişme oldu. Ülkemizde bunca gelişmelerin ışığında yetişmiş elemana olan ihtiyacımız gittikçe artmaktadır. Onun için siz değerli gençlerin bu alanda yetişmesi ve bu yolda yapılan çabalara katkı sunması oldukça önemli. Okulumuzda bildiğiniz gibi teorik dersler, deneysel dersler, hızlandırıcı fizik ve detektörler konusunda dersler var. Bu fırsatı iyi değerlendireceğinize olan inancım tamdır. Bu on yıl boyunca bu işi buraya getirmekte emeği geçen başta Türk Fizik Derneği Onur Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Ömür Akyüz'e ve özellikle bizi yıllardır güler yüzle bıkmadan, usanmadan ağırlayan ve bize bu imkanı sunan Bodrum Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesi'nden Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Yavaş ise; yirminci yüzyılın en önemli kişisinin bir fizikçi olan Albert Einstein olduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduğu belirterek, "Biz şimdiden öngörüyoruz ki; yirmi birinci yüzyıl, atomun çekirdeğinin içinden çıkan bir yüzyıl olacak. Dolayısıyla parçacık fiziği, nükleer fizik, detektör teknolojileri, hızlandırılmış teknolojileri, derken; bilgiyi, atomun çekirdeğinden çıkarıp uygulamaya, teknolojiye dönüştürecek bir süreç yaşanmaya devam ediyor. Henüz yolun başındayız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş da, her yıl Türk Fizik Derneği önderliğinde, Bodrum Belediyesi olmak üzere birçok kuruluşun destek verdiği yaz okullarının birincisini Ankara'da, dokuz tanesini de Bodrum'da gerçekleştirdiklerini belirterek; "Tabi ki kültür ve turizm merkezi olan Bodrum'da, büyük bir tarihi geçmişe sahip olan böylesine değerli bir yerde uzun yıllar kongreler düzenlemekten, gerçekten, fizik topluluğu olarak büyük bir mutluluk duymaktayız. Bodrum'da yıllardır bize ev sahipliği yapan Bodrum Belediyesi'ne, çok değerli Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon'a, Bodrum Belediyesi Eski Meclis Üyesi Hüseyin Yıldızhan'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Verimli, güzel, başarılı bir yaz okulu geçmesi dileğiyle saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Tören ve konuşmaların ardından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

Açılış töreni sonrası akşam Bodrum Trafo Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Bodrum Belediyesi tarafından yaz okulu katılımcılarına özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri, yaz okulu eğitmenleri ve öğrencileri katıldı.

Yıllardır Bodrum'a geldiklerini belirten Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş, "Bodrum Belediyesi'nin, Sayın Başkan Kocadon'un çok büyük desteklerini görüyoruz. Bodrum'da Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulumuz var ve her zaman olduğu gibi Bodrum Belediyesi yine desteğini esirgemedi. Bu plaketi Hüseyin Bey'e takdim ediyorum ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun." diyerek Hüseyin Yıldızhan'a bir teşekkür belgesi ile teşekkür plaketini takdim etti.

Hüseyin Yıldızhan ise belge ve plaket için teşekkür ederek, "Daha önce Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi, Başkan vekili olarak Bodrum Belediyesi adına elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya çalıştık. Yine Bodrum Belediyesi olarak bizler; elimizden gelen bütün desteği bilim adına vermeyi her zaman bir borç biliyoruz. Bodrum sadece eğlenceyle, denizle, güneşle, mavi gökyüzüyle anılmayacak; burasının bir 'Bilim kenti' olarak da anılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Yıldızhan Bodrum Akkuş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title