Haberler

Türk Eğitim Sen'den 'Şehitlerin İçinde' Kültür Turu

Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 No’lu Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen “Şehitlerimizin İzinde Kurtuluşun Zirvelerine Yürüyoruz” kültür turu gezisi, 230 kişilik bir katılım ile gerçekleştirildi.

Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 No'lu Üniversiteler Şubesi Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen "Şehitlerimizin İzinde Kurtuluşun Zirvelerine Yürüyoruz" kültür turu gezisi, 230 kişilik bir katılım ile gerçekleştirildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doc. Dr. Cezmi Karasu'nun rehberliğinde gerçekleştirilen kültür turuna, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Yurt Kur Eskişehir çalışanları katılım gösterdiler. Bozüyük Metristepe, Kütahya Dumlupınar ve Afyon Kocatepe ile buralarda bulunan anıtlar ve şehitlikler sendika üyelerince ziyaret edilerek dualar edildi. Sendika üyeleri ve ailelerinin yanı sıra ESOGÜ Akut Öğrenci Topluluğunun da katıldığı kültür turu esnasında duygusal anlarda yaşandı. Zeynep Özkan isimli üyenin çocuğunun Dumlupınar Şehitliği'nde okuduğu 'Dur Yolcu' şiiri, katılımcıları oldukça duygulandırdı.

Türk Eğtim Sen Eskişehir 2 No'lu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Nejla Kıncal, Kültür Turu hakkında yaptığı açıklamada, "Millet olarak zor günler geçirdiğimiz ve sıkıntılar içinde olduğumuz günlerde, hem tüm şehitlerimize vefa ve hem de geçmişimize sorumluluk ve saygı gereği üniversite çalışanlarımızı bir araya getirerek bu etkinliği düzenledik. Böylesi yoğun bir katılım ile arkadaşlarımızın gittiğimiz noktalarda yaşadıkları ve bizim gözlemlerimiz ne kadar doğru bir iş yaptığımız noktasında mutluluğumuz oldu. Dört farklı kurumdan insanların bir araya gelmesi ve aynı duyguda birleşip vefa olarak, hissiyat olarak aynı anıt önünde ortak dua etmeleri, ortak duygu belirtmeleri, çalışmamızın hedef sonucuna ulaştığımızın göstergesi olmuştur. Temennimiz özellikle şehrimizin yakın noktaları olan bu tarihi yerlerin hemşehrilerimize daha iyi tanıtılması, duyurulması ve ziyaret edilmesi için muhataplarınca imkanların hazırlanmasıdır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Karasu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title