Haberler

Türk Dünyası Müzik Topluluğu Çankırı'da Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Çankırı'da konser verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Çankırı'da konser verdi.

İl Halk Kütüphanesi tarafından 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen konsere, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, Sumitomo Rubber Ako. Lastik Fabrikası yöneticileri, daire amirleri ve sanatseverler katıldı.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz böyle güzel bir programda sanatseverlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kültür ve sanatı birleştirerek halkın dikkatini çekmek amacıyla böyle bir program düzenlediklerini ifade eden Kapusuz, "Kütüphaneler de sanat gibi evrenseldir. Bu nedenle bizler de kütüphaneleri tanıtırken zaman zaman sanatın evrensel dilini kullanmaktayız. Ne yazık ki ülkemizde büyük bir kültür değişimi yaşanmakta. Artık evde, sokakta çocuklarımız rap söylemekte. Bu olumsuz değişimi önlemek için ise çocuklarımıza ve gençlerimize Türk müziğimizi alternatif olarak sunmalı ve iyi ile kötü ayrımına katkıda bulunmalıyız." dedi.

Ankara Türk Dünyası Müzik topluluğu hakkında bilgi veren Kapusuz, "Abdullah Kurbani hocamızın yönetiminde, yeryüzünde Türkçe konuşulan tüm bölgelerin geleneksel müziklerinden bir demet dinleyeceğiz. Bu doğrultuda kardeş ve akraba topluluklardan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Kırım, Başkurdistan, Çuvaşistan, Karaçay-Balkar, Hakasya, Tuva, Saha-Yakutistan, Gagavuzya, Bosna, Balkanlar ve Uygur geleneksel müzik örneklerini tarih içinde seyreyleyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şef Kurbani yönetimindeki topluluk, birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

Programın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, Kurbani'ye çiçek takdim etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Demet Koç Çankırı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title