Haberler

Türk Dil Bayramı

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü, Türkçe'nin anlamını bozacak kelimelerin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü, Türkçe'nin anlamını bozacak kelimelerin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Özülkü, Türk Dil Bayramı'na ilişkin yayımladığı mesajında dilin bir ülkenin kültür birliğini sağladığını belirtti.

Dilin bir ülkenin milli karakter ve kimliğinin temelini de oluşturduğunu aktaran Özülkü, şunları kaydetti:

"Dilimizi geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almak demektir. Zira dilimiz, bizi bir arada tutarak ortak değerler etrafında bütünleşmemizi sağlayan unsurların başında gelmektedir. Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemiz, bizleri birbirimize bağlayan, kim olduğumuzu hatırlatan ve tanımlayan, mana dünyamızın temel taşıyıcısıdır. Bu kadar güzel ve bize özel dilimizi en güzel bir biçimde ifade etmek hepimizin görevidir. Türkçe'nin anlamını bozacak kelimeler kullanılmamalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Türk milletinin dili Türkçe'dir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Türk Dil Bayramı Mehmet Özülkü Edirne Merkez Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title