Haberler

Türk Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gürel: "Gümrükler Türkiye'nin Dünyaya Açılan Yüzüdür"

Türk Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gürel, Türkiye’nin stratejik bir coğrafi konumda olduğunu söyleyerek "Gümrükler Türkiye’nin dünyaya açılan yüzüdür" dedi.

Türk Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gürel, Türkiye'nin stratejik bir coğrafi konumda olduğunu söyleyerek "Gümrükler Türkiye'nin dünyaya açılan yüzüdür" dedi.

Türk Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Gürel, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında gümrüklerde çalışan memurların gününü kutlayan Gürel, gümrüklerde yaşanacak her türlü olumsuzluğun Türkiye'nin imajını derinden etkileyeceğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanlarının birçok olumsuzlukla yüz yüze olduğunu belirten Gürel, "Gümrük çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme bu güne kadar yapılmadığı gibi, sürekli mevzuat değişikliği, gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ve yer değişikliği endişesi çalışma motivasyonunu bozmaktadır" açıklamasında bulundu.

"GÜMRÜKLER HER TÜRLÜ İMKANI HAK EDİYOR"

Gümrük çalışanlarının can güvenliğinin tehlike altında oluğunu öne süren Gürel, dünyanın kilit noktasındaki gümrüklerin her türlü teknolojik imkanı hak ettiğini söyledi. Gürel, Avrupa Birliği (AB) idealini benimsemiş, her fırsatta dünyadaki gelişmelerden bahsedenlerin bu konuda sınıfta kaldığını belirterek, "Gümrük kapılarındaki teknolojik standardın artması öncelikli olarak ülkemizin itibarını ve gelişmişliğinin bir ispatı olduğu gibi, gümrüklerde çalışan personelin de çalışma motivasyonunu arttıracaktır. Başta Habur ve Gürbulak Sınır Kapıları olmak üzere, pek çok gümrük kapısında çalışanlar saldırıya uğramaktadırlar. Servis araçları taşlanmakta, çalışanlar tehdit edilmektedir. Bu hususta Bakanlık yöneticileri ile yaptığımız bir dizi görüşmeye rağmen tedbir alınmaması ve Bakanlık yetkililerinin olaylara kayıtsız kalması oldukça düşündürücüdür" ifadelerini kaydetti.

"GÜMRÜK MEMURLARININ ODALARINA KAMERALARIN KONULMASI YASAL DEĞİL"

Gümrük Memurlarının çalışma odalarına kameraların konulmasının yasal olmadığı sözlerine ekleyen Gürel, uygulamanın hem uluslararası insan hakları sözleşmelerine, hem de Başbakanlık genelgesine aykırı olduğunu aktardı. Gürel, güvenlik için gümrük binalarının girişlerine ve koridorlarına kameraların yerleştirilmesinin yeterli olacağının altını çizerek, "Odalara yerleştirilecek kamera sistemi, kurum personelinin mahremiyetini yok edecektir. Özellikle bayan personeller açısından ciddi sıkıntılara neden olacaktır. Bu sorun sadece Başbakanlık Genelgesi ile belirtilen noktalara kamera sistemlerinin yerleştirilmesi ile çözülecektir. Yetkililer bu hususta gerekli hassasiyeti göstermelidirler. Türk Büro-Sen olarak, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü'nde, gümrük çalışanlarının kazanılmış haklarının iade edilmesi temennisi ile, tüm gümrük çalışanlarının Gümrük Günü'nü kutlarız" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Gümrük Günü Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title