Haberler

Türk: Birbirimizi Affetmek Zorundayız

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, Geçmişte Bazı Acıların Yaşandığını, Bazı Hatalar Yapılmış Olabileceğini Belirterek, 'Artık Birbirimizi Affetmek, Birlikte Toplumsal Barış Sürecini Başlatmak Zorundayız' Dedi.

Kapatılan DTP'nin genel başkanı Ahmet Türk, geçmişte bazı acıların yaşandığını, bazı hatalar yapılmış olabileceğini belirterek, ''Artık birbirimizi affetmek, birlikte toplumsal barış sürecini başlatmak zorundayız'' dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Van'da Nevruz etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik için sabah erken saatlerde Van Kalesinin arkasında bulunan Atatürk Kültür Parkına gelen vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan kontrol noktalarından, üst araması yapıldıktan sonra alana alındı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı etkinliğe, yöresel kıyafetlerle katılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk ve eski milletvekili Aysel Tuğluk, Nevruz ateşini yaktıktan sonra güvercin uçurdu.

Etkinlikte konuşan Ahmet Türk, 2010 Nevruzunun, Kürt halkının hep birlikte sesini yükselteceği bir Nevruz olarak kutlandığını belirterek, vatandaşların Nevruz Bayramını kutladı.

Türk, son bir yılda 'açılım' adı altında kadın, çocuk ayırt etmeden çok sayıda kişinin hapse atıldığını öne sürerek, partilerinin kapatılıp, milletvekilliklerinin ellerinden alındığını savundu.

AK Parti tarafından hazırlanan ''Milli Birlik ve Kardeşlik'' projesine de değinen ve muhataplık tartışmalarına yanıt veren Türk, şunları kaydetti:

''AK Parti sürekli muhatap bulamadığını söylüyor. Kürt halkı her zaman muhataptır. Hazır olmayan sizsiniz. Halkın özgürlük ve bağımsızlık politikası, sizin politikanız olmalıdır. Geçmişte bazı acılar yaşanmış, bazı hatalar yapılmış olabilir. Artık birbirimizi affetmek, birlikte toplumsal barış sürecini başlatmak zorundayız. Barış elbet bir gün gelecek. Bu ülke büyük acılar yaşadı, Türk-Kürt yara aldı. Gelin bu acıları kapatalım. Asıl büyük kardeşlik budur. Bizim istediğimiz özgürce bir yaşamdır. Gelin bunu hep beraber yapalım. Artık savaşla, çatışmayla sorunların çözülmeyeceğini herkes biliyor.''

Konuşmaların ardından şarkıcı Rojda ve yöresel sanatçıların sahne aldığı etkinlikte, terör örgütü elebaşının posterleri açıldı, terör örgütü lehine sık sık slogan atıldı.

Bu arada ağaçlara asılan bazı pankartlar, alandaki görevliler tarafından kaldırıldı.

Van Belediyesi ve BDP Van İl Teşkilatınca etkinliğin yapıldığı alanda bin kişi görevlendirilirken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de alana kurduğu MOBESE kameraları ve polis helikopterinden etkinliği takip etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title