Haberler

Türk Belediye Başkanları Gazze'ye Giremedi

Güncelleme:

Gazze Şeridi'ne yardım imkanlarını araştırmak ve burada bulunan Türk belediyelerine kardeş belediyeleri ziyaret etmek isteyen Türk Belediyeler Birliği Heyeti'nin temsilcilerinin Gazze'ye girişine izin verilmedi.

Gazze Şeridi'ne yardım imkanlarını araştırmak ve burada bulunan Türk belediyelerine kardeş belediyeleri ziyaret etmek isteyen Türk Belediyeler Birliği Heyeti'nden Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yüksel Çelikbilek ve Keçiören Belediye Başkanı Yardımcısı Reşat Özcan'ın Gazze'ye girişine izin verilmedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, iki grup halinde Cuma günü Mısır'a geldiklerini ve bugün Refah sınır kapısından geçerek Gazze Şeridi'ne ulaşmayı planladıklarını belirterek, "İki grup halinde Gazze'ye girecektik. Grubun birisi girdi. Bizim gruptan sadece Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun Gazze'ye girişine izin verildi" diye konuştu.

Mısır ile Gazze arasındaki Refah sınır kapısında uzun süre bekleyen Milletvekili Nihat Zeybekci ile 4 belediye başkanı sınıra 60 kilometre uzaklıktaki Ariş kentine geri döndü.

Mısır tarafının izinlerle ilgili belgelerin kendilerine gelmediğini ve vizelerde eksiklik bulunduğunu ileri sürdüğünü belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Gazze'ye giren diğer heyetin dönmesini beklediklerini, yarın diğer heyetin Refah'a dönmesi ile birlikte başkent Kahire'ye gelerek Türkiye'ye döneceklerini söyledi.

Gazze'ye giremeyen milletvekili ve belediye başkanları için Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girdiği ve sorunu çözmeye çalıştığı öğrenilirken, Mısır tarafı konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Başkanlar sınır kapısında yaşadıkları uzun bekleyişi ve Gazze'ye girememelerini dakika dakika sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştı.

- KAHİRE

Kaynak: AA / Dünya

Zeytinburnu Denizli Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title