Haberler

Türk Arap Gıda Zirvesi, İzmir'de Yapılacak

Türk Arap İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Attar: "1 4 Aralık arasında Çeşme'de düzenlenecek zirveye 22 ülkeden 600 iş adamı katılacak"

Türk - Arap İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Çetin Güvercin, Çeşme'de bu yıl 2'incisi düzenlenecek Türk - Arap Gıda Zirvesi'ne 22 ülkeden 600'e yakın iş adamının katılacağını belirtti.

TURAB tarafından organize edilen 2. Türk - Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi'nin tanıtım toplantısı İzmir'de yapıldı.

Toplantıda zirveyle ilgili bilgiler veren Güvercin, 1-4 Aralık 2014 tarihlerinde Çeşme Sheraton Oteli'nde düzenlenecek zirveye yoğun bir katılımın gerçekleşeceğini ifade etti.

Zirve için 22 Arap ülkesinden bin 120'ye yakın firmadan katılım talebi aldıklarını ifade eden Güvercin, "Ama buna ne bizim ekonomimiz ne de Sheraton Oteli'nin kapasitesi yetmez. Onun için biz de 600 kişiyle konuklarımızı sınırlamak zorunda kaldık" dedi.

Araplar'ın Türkiye'de iş yapmaktan heyecan duyduklarını, ikili ilişkilerin halen istenen düzeyde olmadığını dile getiren Güvercin, zirveden yüksek miktarda ticari bağlantı beklediklerini söyledi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ise İzmir'de bazı kesimlerin gelişmenin önüne engel olduğunu savunarak "Bu engellemelerden biri de TURAB'a yapılıyor. Bırakın bu engellemeleri. Çünkü paranın rengi olmaz, yeter ki İzmir'e gelsin. İzmir'de birileri kendi çıkarları için engellemeler yapıyor. Bindiğiniz dalı kesmeyin, onun yerine çalışana destek verin. Sözümün kime gittiğinin de iyi anlaşıldığını düşünüyorum" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ise İzmir'in uluslararası bir gıda merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek et ve süt sektörlerinde iddialı firmalara sahip olduklarını, bu firmaların Arap pazarında etkili olabileceğini kaydetti.

TURAB İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar ise Arap ülkelerinin ithalatın yüzde 80'inin gıda alanında yaptığını ve helal ürün hassasiyetinin de ithalatçı firmaları Türkiye'ye yönlendirdiğine dikkati çekti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Sheraton Otel Türkiye Çeşme İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title