Haberler

Türk-Alman Ticaret Odası Başkanı Königs, Balıkesir'de

Güncelleme:

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Königs ve beraberindeki heyet, Balıkesir'de incelemelerde bulundu.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf A. Königs ve beraberindeki heyet, Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur'un daveti üzerine Balıkesir'e geldi.

Gün içinde Balıkesir Organize Sanayi Bölgesini gezen Alman heyet, daha sonra özel bir restoranda ortak basın toplantısı düzenledi.

Königs ile geçen yıl Dortmunt'ta bir toplantıda tanıştıklarını belirten Uğur, Türkiye'ye gelip Balıkesir'i ziyaret etmeleri konusunda istekte bulunduklarını söyledi. Bu istek üzerine heyetin Türkiye'ye geldiğini ve bugün ziyarette, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nden bilgiler aktardıklarını dile getiren Uğur, "Yatırımlar konusunda detaylı bilgiler aktardık. Bölgemizi çok beğendiğini ve bundan sonra yatırım yapacakları zaman Balıkesir'i ilk sıraya alacaklarını ifade etti" dedi.

Sanayi bölgesinden önce, Manisa'nın Soma ilçesine gittiklerini ve yaşanan acı olayı misafirlere yerinde gösterdiklerini belirten Uğur, "Bugün ayrıca Türkiye'nin başına gelen büyük bir felaketten dolayı Soma ziyaretimiz oldu. Soma'da Valilik, Belediye, Sanayi Odası ve Ticaret Odası ziyaretlerimiz oldu. Ziyaretlerde hem hüzünlendik hem de ticaret anlamında iş diyaloglarında bulunduk. Sayın Königs'in, bir Türkiye sevdalısı olarak Soma'yı ziyaret etmesi bizi gururlandırdı" diye konuştu.

Königs'in, ayrıca kendi ülkesinde Borussia Mönchengladbach takımının başkanı olduğunu vurgulayan Uğur, "İnşallah yakın zamanda da Balıkesirspor ile Mönchengladbach takımı arasında bir işbirliği için her türlü desteği vereceğini söyledi" dedi.

Königs ise "Türkiye gezimizde bizi üzen Soma faciasıyla karşılaştık. Bir çok yerden buralara gezi yapmayın tavsiyesi aldık. Ama biz onu yapmadık. Onun için buradayız. Biz Güney Marmara'ya gelmek için güzergahımızı değiştirdik" diye konuştu.

Dün İstanbul'da, İstanbul Sanayi ve Ticaret Odalarının meclis toplantılarına katıldıklarını ifade eden Königs, "Toplantının ana konulardan biri Avrupa Birliği (AB). Toplantının ana konuşmacısı da Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'ydu. Türkiye ve AB hakında fikirlerini anlattı. Hedeflerimizden birisi Türkiye Almanya arasındaki ticareti daha büyük boyutlara taşımak. Kuşkusuz Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üye olması lazım. Diğer bir hedefimiz ise vize konusu. Vizenin Türk vatandaşlarına tamamen kalkması. Dün Türk Bakan (Mevlüt Çavuşoğlu) 1990'a kadar Türkiye'de yatırım yapan Alman firması 500'dü, fakat bugün 6 bin Alman sermayeli şirket Türkiye'de" diyerek 20 yıllık orana dikkati çekti.

Balıkesirspor ile Borussia Mönchengladbach takımlarının renklerini farklı olmasının yanında ikisininde logosunda "B" harfinin olduğunu vurgulayan Königs, "Logomuzu görüyorum şu an karşımda. Bzim takımımızın renkleri çok güzel siyah-beyaz. Birazda yeşil var. Ama ikimizinde ortak yanı logolarımızda "B" harfinin olması. Bu jestinizden dolayı teşekkür ederim. Balıkesir'e gelirken aklımda 3 güzel not vardı. Binicisi Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkması. Tebrik ediyorum. 3. ligten, 2. lige çıkılabilir. Ama hiç durmadan Süper Lig'e çıkmak başarıdır. İkincisi Büyükşehir olmanızı tebrik ediyorum. Üçüncüsü doğru bir sanayi şehrindeyiz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise "Soma'yı ziyaret ederek acımızı bizimle paylaştıkları için tebrik ediyorum. Ben de bugün o bölgedeydim. Daha sonra Savaştepe'de şehit olan madenci ailelerinin bir kısmını ziyaret ettim. Bizim için acı bir tecrübe oldu. Umarım bundan sonra böyle acıları yaşamayız" diye konuştu.

Yatırım yapmak için heyetin doğru bir il seçtiğini belirten Uğur, "Balıkesir büyükşehir oldu aynı zamanda yükselen bir değer. Türkiye'nin nüfusu 77 milyon ve bu nüfusun yaklaşık yarısı İstanbul-Muğla arasında yaşıyor. Tüketiminde yüzde 65'i bu bölgede. ve Balıkesir bu bölgenin tam ortasında. Ulaşım noktasında da kolay bir il. Yatırımcılar için cazip bir yer. Başkan 12 yatırımlarının olduğunu söyledi umarım 13. yatırımı Balıkesir'e yapar" dedi. 

Kaynak: AA / Yerel

Balıkesirspor İsmail Uğur Türkiye Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
title