Haberler

Turizmcilerden Akedaş'a Ziyaret

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AKEDAŞ) Alanya Bölge Müdürü Ahmet Sait Akboğa'yı ziyaret etti.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AKEDAŞ) Alanya Bölge Müdürü Ahmet Sait Akboğa'yı ziyaret etti.

AKEDAŞ Alanya Bölge Müdürü Akboğa, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan yatırımlar sayesinde turizm sezonunda tüketicilere kaliteli ve sürekli enerji verileceğini söyledi.

Geçen yıllara oranla sorunların yüzde 90 oranında giderildiğini kaydeden Akboğa, şöyle konuştu:

"Alanya'nın dört tarafında yatırım çalışmaları devam ediyor. 1 Mayıs'a kadar çalışmaları tamamen bitirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz bu sezonda gerekli çalışmalar yapılarak, daha önceki yıllarda karşılaşılan elektrik kesintilerini ortadan kaldırmaktır. Çalışmalar esnasında esnaflarımızdan ve otelcilerimizden destek ve sabır bekliyoruz."

Alanya'da Damlataş, Cumhuriyet, Kale, Mahmutlar mahallelerinde ve sanayi sitelerinde yeraltına alma çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Akboğa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trafo merkezlerinden çekilecek yeni enerji nakil hatları ile alternatif besleme olanaklarını artırıyoruz. Burada amacımız elektrik hatlarında arıza olsa bile, alternatif hatlar ile kısa sürede elektrik verebilmektir. Alanya'da toplam bu yıl 15 milyon liralık yatırımımız onayladı. Bunları yaptığımızda bütçeyi artırabiliriz. Alanya hak ettiği yatırımı alıyor ve almaya da devam edecek."

Sili ise mayıs ayından itibaren çalışmaların sonlanacağı bilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Burhan Sili Akdeniz Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title