Haberler

Turizm Haftası Kutlamaları

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Turizm Haftası törenle kutlandı.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde Turizm Haftası törenle kutlandı.

Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan Yatağan Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, turizmin 12 aya yayılabilmesi için kültürel ve arkeolojik mirasların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Muğla'nın bin 124 kilometrelik sahil şeridiyle dünyanın önemli turizm kentlerinden olduğuna değinen Oğuz, Muğla denilince akla, deniz, kum ve güneşin geldiğini ancak turizm sezonunun 6-8 ayla sınırlı kaldığını vurguladı. Turizmi 12 aya yaymak için çalışmaları gerektiğini belirten Oğuz, "Bizim elimizde kültürel değerlerimiz ve arkeolojik kalıntılarımız bulunmaktadır. Eğer bunları değerlendirebilirsek Muğla'da turizm 12 aya yayılabilir ve turizm, çeşitlilik yönünden zenginleştirilebilir" dedi.

Oğuz, Stratonikeia ve Lagina antik kentlerinin zenginliklerini de hatırlatarak, yapılacak çalışmalarla Yatağan'ın Muğla'nın turizm konusunda "parlayan yıldızı" olacağının altını çizdi.

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Yusuf Benli, Türkiye'nin sahip olduğu tarihi mirasın zenginliğine dikkati çekti. Benli, Türkiye'nin doğal güzellikler, zenginlikler yönünden dünyada hiçbir ülkede bulunmayan özellikler ve çeşitliliğe sahip olduğunu ifade etti. Türkiye'nin tabiat ve tarih zenginliğiyle eşsiz bir hazine olduğunu belirten Benli, şöyle konuştu:

"Bir bölgeden öteki bölgeye değişen görünüş ve iklim ayrılıkları Türkiye'yi her mevsimde her turistin faydalanabileceği ideal bir ülke yapmaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesi, Türkiye kadar uzun ve zengin bir tarihi mirasa sahip değildir. En eski uygarlıkların izleri, anıtları bizim topraklarımızdadır."

Yatağan Kaymakam Vekili Veli Biçer, İlçe Jandarma Komutan Yüzbaşı Kamil Kıspet'in katıldığı tören, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, canlı müzik dinletisi, keşkek ikramı ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin resim sergisinin gezilmesiyle son buldu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Turizm Haftası Türkiye Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title