Haberler

Turizm Haftası

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Artvin'in sorunlarını çözmek için gayret gösterirken "HES'lerin Valisi" şeklinde eleştirilmesinin acı verici olduğunu söyledi.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Artvin'in sorunlarını çözmek için gayret gösterirken "HES'lerin Valisi" şeklinde eleştirilmesinin acı verici olduğunu söyledi.

Vali Yemlihalıoğlu, "Turizm Haftası" dolayısıyla düzenlenen Kültür ve Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, özellikle Yeşil Artvin Derneğince son haftalarda kendisine yönelik yapılan bazı haksız eleştiriler olduğunu belirtti.

Kendisinin Artvin'in sorunlarını çözmek için bu denli gayret gösterirken

"HES'lerin Valisi" şeklinde eleştirilmesinin acı verici olduğunu ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, "Artvin'in bir çok sorunları var. Biz bunları biliyor ve bu sorunları çözmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bakın göreve geldiğimde kucağımda bulduğum bir çok sorun vardı. Bunları çözmek için çok gayret gösterdik ve bir çoğunu çözdük. İlçelerimizin, ilimizin, Artvin'in köylerinin sorunları var" dedi.

Sadece merkez ilçenin değil tüm ilçelerin valisi olduğunu vurgulayan Vali Yemlihalıoğlu, şunları söyledi:

"Zenginin de, fakirin de valisiyim. Ülkemizin ve ilimizin menfaatleri ne gerektiriyorsa hakkaniyet ölçüsünde hareket ederek çalışmalarda bulunuyorum. Ankara'da bir etkinlik gerçekleştirildi. Artvin Tanıtım Günleri adı altında gerçekleştirilen bu etkinlikte bir program hazırlanmıştı. Bu programda asıl amaç ilin turizm potansiyelini artırıcı, ili tanıtıcı bir takım etkinlikler yapılmasıydı. Fakat gördük ki bunun dışında HES'lerle ilgili bir çok etkinlik var. HES'lerin eleştirileceği bir takım etkinlikler programa konulmuş. Ben bu etkinlikler karşısında programa katılmayacağımı, etkinlikte ev sahipliği yapan Artvin Kültür Yardımlaşma Derneğine belirttim. Kendileri beni arayarak HES panellerini iptal ettiklerini ifade ettiler ve açılışa katılmamı rica ettiler. Bunun üzerine Artvin Tanıtım Günleri'ne katıldım. Yani o panelleri ben iptal ettirmedim, iptal eden dernekti. Daha sonra İstanbul'daki Artvinlilerin şölenine katıldım ve burada bazı istenmeyen şeyler yaşandı. Ayrıca bazı yerel basın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından bu noktada bazı eleştiriler aldım. Artvin halkının valisi olmam gerektiği ve HES'lerin Valisi olmamam gerektiği ifade edildi. Tabi ki bu eleştiriler bizleri üzmüştür. "

"Ülkemiz her yıl milyarlarca dolarını dışarıdan elektrik almak için harcarken, bir HES ülke dışına gidecek olan 100 lirayı dahi engelleyecekse bunun önünü açmak benim tabi ki görevimdir" diyen Vali Yemlihalıoğlu, şöyle devam etti:

"Tabi ki burada önemli kural çevreye ve doğaya zarar vermemesi. Tamir edilemeyecek hasar bırakmaması. Şimdi ben beni eleştiren Yeşil Artvin Derneği başta olmak üzere bu kesimlere seslenmek istiyorum. Ben kesinlikle HES'lerin Valisi falan değilim. Ben herkesin Valisiyim. Kimin halk olduğunu da gayet iyi biliyorum. Her gün yüzlerce insan benim kapımı iş için çalıyor. Bu HES'lerin de iş kapısı olduğunu lütfen unutmayalım. Bir yerde hata mı var, sıkıntı mı var? Bunu bize belirtin, gereğini yapalım. Bugün bile bir adet HES firmasına ceza kestik. Bana bir sorun iletildi de ben gereğini yapmadıysam o zaman eleştirin. Ancak o eleştirileri yapanlara seslenmek istiyorum. Kafkasör Mersivan'da kayak tesisi yapılırken acaba ağaç kesilmedi mi? Bu ağaçlar kesilirken eleştiride bulundular mı? Artvin Ortaköy'de yol yapabilmek için doğaya zarar veriyoruz. Bunu isteyerek yapmıyoruz ama bu yolu genişletmek için buna mecburuz. Bize bu konularda da eleştiri yapılsa kesinlikle o zaman bu eleştirileri haklı görürüm. Sadece bir HES konusunda ya da Murgul'daki bakır madeni konusuna takılıp kalırsanız bu eleştirileri artniyetli görürüm. "

Artvin'de sanayi kuruluşları olmadığını ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, "Bu ilde büyük yatırımcılar yok. Soruyorum Artvin'de 300 kişi çalıştıran bir firma var mı? Ben Kayseri Valisi olsam kapıma gelen insanları oradaki sanayicilere gönderir ve istihdam sağlardım. Artvin'de iş isteyenlere ne tür bir cevap vereceğim? Bakın Deriner Barajı bitiyor. Asıl sıkıntı o zaman başlayacak. Belki bir kısmı, o da kalifiye olanlar iş bulacak, ama diğerlerine nasıl iş bulacağız? Buna hazır mıyız? Lütfen eleştirirken gerçekçi olalım. Tamam bazı HES'lerin yapılmasına ben de karşıyım. Geliyor 'içme suyunun bir kısmını alacağız' şeklinde talepte bulunuluyor. Hemen buna olumsuz yanıt veriyorum. Macahel'de yapılmasına engel olmaya çalışıyorum. Ama eğer derseniz ki 'tüm HES'lere karşıyız' o zaman maksatlısınız. Bakın CHP geldi, HES mitingi yapmak istedi. Onay verdik ve yapıldı. Nasıl bir eleştiri yapmak istedilerse yapıldı. Kimseye engel olmadık. Biz o veya bu partinin değil, herkesin valisiyiz. Lütfen sapla samanı karıştırmayın. 'HES'i eleştireceğim' diye kalkıp köylüye 'İsrail'e dereleri satıyorlar' derseniz, bunda maksat ararım. İnanan köylüme değil ama bunu söyleyene lafım olur" diye konuştu.

Vali Yemlihalıoğlu, Artvin'in turizmde önemli hedeflere ulaşacağına inandığını kaydederek, "Turizmde pazarlayabileceğimiz çok fazla değerimiz var. Bu değerlerin iyi de tanıtıldığına inanıyorum. Kalacak yer sorununu çözebilirsek inanın gelecekte çok büyük gelirler elde edeceğiz. Yakın gelecekte hepimiz Artvin'in turizmde nasıl gelirler kazanacağını göreceğiz. Yakın bir gelecekte, muhtemelen mayıs ayı içinde Ankara-Batum seferleri başlayacak. Ayrıca Muratlı Kapısının açılması da gündeme geldi. Bunlar ilimiz adına önemli artılar sağlayacaktır. Ben ilimizin turizmde alternatifsiz il olacağını düşünüyorum" dedi.

Vali Yemlihalıoğlu başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Nasif, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, Artvin Defterdarı Abdurrahman Altındağ, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, bazı daire amirleri, otel işletmecileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

- ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title