Haberler

Turhallılar Yüksekokul İçin Kenetlendi

Güncelleme:

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçedeki birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yüksekokul inşaatı tamamladığında göstereceklerini söyledi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçedeki birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yüksekokul inşaatı tamamladığında göstereceklerini söyledi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde lisans eğitimi verecek olan 4 Yıllık Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu inşaatına destek için iftar yemeği verildi. Yemekte konuşma yapan Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Çenesiz, yeni yapılan 4 yıllık okulun tamamlanması ile birlikte bin 500 öğrencinin daha Turhal'a geleceğinin altını çizerek, yüksekokulun ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ise ilçedeki birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yüksekokul inşaatını tamamladıkları zaman göstereceklerini ifade ederek, "Önceki yıllarda 2 okulumuz hayırsever insanlarımızın yardımlarıyla yapıldı. Bu yapılan okullar devlet millet işbirliği ile yapılan okullarımızın başında geliyorlar. Demek ki bir şeyin başlangıcı çok önemliydi. Bu başlangıçtan sonra bugün 4 yıllık yüksekokul inşaatımızın hızla yükseldiğini hep birlikte görüyoruz. Başta Ankara Turhallılar Derneği Başkanı kardeşimiz Ceyhun Beken'e, Ankara'daki işadamı hemşerimiz Mürsel Güven'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağolsun işadamımız Mürsel Güven, 1 milyon 200 bin TL bağışladı. Bu bağışın gücü ile ve onun desteği ile yola çıktık. Bu yola çıktıktan sonra Ankara'daki ilk toplantıda nerdeyse inşaatın tüm malzemeleri tamamlandı. Artık bundan sonra iş bize düşüyor. Bize düşen ise işçilik masraflarının karşılanmasıdır. Ben inanıyorum ki Turhal olarak bu inşaatı yapacak güçteyiz. Bu 4 yıllık yüksekokul gündeme geldiğinde siz yapın biz destek olalım deniliyordu. O gün bugün oldu. Artık bundan sonra tek hedefimiz bu inşaatı en kısa sürede tamamlayarak eğitim ve öğretime açmaktır" dedi. Turhal Kaymakamı Y. Fatih Kadiroğlu da gayretli ve hayırsever Turhal halkının yüksekokul binasını en kısa sürede tamamlayacağı konusunda en ufak bir şüpheleri bulunmadığını kaydetti. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise Turhal'a yapılan yüksekokulun bugün itibariyle 5 bölümünün açılması onaylandığını ifade ederek hayırlı uğurlu olmasını diledi. Son olarak kürsüye gelen Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, yüksekokul inşaatının en kısa sürede bitirilmesini arzu ettiğini belirterek, "Bir şehir için üniversite müthiş bir katkı sağlamaktadır. Bunu inkar etmek mümkün değil. Turhal eski ihtişamına bu tür okullarla kavuşacağı kanaatindeyim" diye konuştu. Konuşmaların ardından Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen İşadamı Mürsel Güven ve Ankara Turhallılar Derneği Başkanı Ceyhun Beken'e Yüksekokul inşaatına vermiş oldukları maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür plaketi verdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gözen Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title