Haberler

Turgut Özal Tıp Merkezine Temoterapi Cihazı Alındı

Kanser hastalarının tedavisinde radyoterapi yöntemi uygulanırken sağlam dokuları maksimum düzeyde koruyan cihaz, düzenlenen törenle tanıtıldı Başhekim Aslan: "Bu, Türkiye'deki 9. cihaz. Sa...

Kanser hastalarının tedavisinde radyoterapi yöntemi uygulanırken sağlam dokuları maksimum düzeyde koruyan temoterapi cihazı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde (TÖTM) hastaların hizmetine sunuldu.

Malatya Valisi Vasip Şahin, TÖTM Radyasyon Onkoloji Servisi'nde düzenlenen temoterapi cihazı tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, merkezin sağlık alanında nice başarılara imza atacağını söyledi.

Merkezin sadece Malatya'nın değil, bölgenin umudu olması gerektiğini belirten Şahin, "Bu bölgeden kasıt Türkiye'nin doğusu değil, tüm Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya'dır. Biz, hastanemize böyle bakıyoruz. Malatya'da sağlık turizmini de en başa koyarak, bu hastane, nakil bölümüyle, kanser araştırmalarıyla, tadavi bölümleri ve diğer bölümleriyle tüm bölgeye hizmet verecek, hitap edebilecektir" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise insanlığa hizmet için daha nice başarılara imza atacaklarını dile getirdi.

TÖTM Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan da merkez olarak kendilerini geliştirmeye ve yenilemeye devam ettiklerini söyledi.

Temoterapi cihazının sadece Malatya için değil, tüm Türkiye için önemli bir yatırım olduğunu belirten Aslan, "Bu, Türkiye'deki 9. cihaz. Sağlık Bakanlığındaki 6'ncı, üniversite hastanelerindeki birinci cihaz olma özelliğini taşıyor. Cihazın maliyeti yaklaşık 3 milyon 700 bin dolardır" diye konuştu.

Merkezlerinin organ nakillerinin yanı sıra kanser tedavisinde de önemli bir sağlık kuruluşu olduğunu vurgulayan Aslan, bu konuda her türlü yeniliğe açık olacaklarını belirtti.

"Hastalarımız, hastalıklarının yan etkilerini yaşamamış olacak"

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Şimay Gürocak ise temoterapi cihazıyla üst düzey tedavi yapıldığını belirterek, "Yoğunluk ayarlı bu tedavinin özelliği sağlam dokuları çok iyi koruyabilmesi ve hastalıklı dokuları da çok iyi bir şekilde tam dozu hedefleyerek, hedefine dozu kaydırmadan verebilmesidir. Bu da bize hem hastalığın iyi tedavi olmasını sağlar hem de sağlam dokuların daha iyi korunmasını sağlar" diye konuştu.

Gürocak, cihazın, prostat kanseri ile baş bölgesinde yerleşmiş tümörler için dünyada tavsiye edilen en iyi cihaz olduğunu söyledi.

Cihaz sayesinde sağlam dokuyu koruyabileceklerini ifade eden Gürocak, "Böylece hastalarımız, iyileştikleri zaman birçok yan etki olmadan, normal, hiç tedavi olmamışcasına yaşayabiliyor" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Gürocak, cihaz hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu cihaz, üniversitemizin imkanlarıyla alındı, bu bölgeye hizmet etmek amacıyla alındı. Böylece hastalarımız, hiçbir fark vermeden özel hastane konforunda tedavi olacak, bu makine sayesinde hem iyileşecek hem de hastalıklarının yan etkilerini yaşamamış olacak. En önemli özelliklerinden biri, hastayı tedavi ederken her seferinde tomografiyle yaptığımız alanları kontrol etmemizdir. Böylece hastanın az yemek yemesini, çok yemek yemesini, her şeyini görebiliyoruz. Bu kontrol sayesinde de tümörü ıskalamadan tam hedefine ateş edebiliyoruz, daha iyi tedaviler yapmış oluyoruz." - Malatya

Kaynak: AA / Sağlık

Mehmet Aslan Turgut Özal Türkiye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title