Haberler

Turgay Koç 23 Nisan Bayramı Mesajı Ektedir

Güncelleme:

CHP İl Başkanı Turgay Koç'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajıdır.

"Bugün 23 Nisan 2011 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 91. yılını kutluyoruz.

TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 ulusumuzun babadan oğla geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisi seçtiği temsilcileri ile yönetmeye başladığı halkın iktidarının günün adıdır, değişimin miladıdır.

23 Nisan 1920 ulusal tarihimizde bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasında, topraklarımız üzerinde altı yüz yıldır geçerli olan siyasal egemenlik anlayışlarının tümü reddedilerek; yeni bir egemenlik anlayışına geçilmiştir. Bu rejim; laik, demokratik, çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Türk ulusunun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Önderimiz ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ilk meclisin açıldığı günü ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle dünyada eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir.

Cumhuriyetimizin bu geçen süre içerisinde pek çok güçlüklere rağmen tüm kurum ve kurullarıyla yerleşmiş ve Türk ulusu Atatürk ilke ve devrimlerini Cumhuriyetin temel niteliklerini özümsemiş Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi içerde ve dışarıda ülkeyi ilgilendiren kararları milletin iradesi ile alacağı hiçbir baskı ve hükümranlığa boyun eğmeyeceği egemenlik haklarımızda hiçbir suretle vazgeçilmeyeceği anlamını taşır.

Ama ne yazık ki son yıllarda dış güçlerin isteği ve dayatmasıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve Cumhuriyetin geleceğini tehlikeye sokacak bir takım düzenlemelerin bazı grupları cesaretlendirdiği ortadadır. Ama bilinmelidir ki Cumhuriyetin kazanımlarından aldığımız güçle bunları aşacağız. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda. Durumunda ve sorumluluğundadır. Bu ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.

En değerli varlığımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aydınlık dolu yarınlar için tüm sorunların çözüldüğü bir Türkiye göreceğimiz inancıyla tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın Bayramını kutluyor, bize bugünleri armağan eden önderimizi rahmet ve saygıyla anıyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title