Haberler

"Tüp Bebekte İlk Uygulamada İstenen Sonuç Alınamayabilir"

Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Aydınuraz: "Yeni tüp bebek tedavi yaklaşımlarında yüksek dozlardan kaçınılarak, daha düşük dozlarda ve daha az sayıda ancak kalitesi yüksek yumurta elde edilmesine önem verilmelidir"

Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz, "Yeni tüp bebek tedavi yaklaşımlarında yüksek dozlardan kaçınılarak, daha düşük dozlarda ve daha az sayıda ancak kalitesi yüksek yumurta elde edilmesine önem verilmelidir" dedi.

Aydınuraz, yaptığı yazılı açıklamada, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığının art arda 3 tüp bebek tedavisi sonrasında gebeliğe ulaşılamaması durumu olduğunu belirtti.

Gebeliğin elde edilememesinde karşılaşılan en sık sorunun çiftlerde herhangi bir sorun yokken iyi bir embriyo gelişememesinden kaynaklandığını bildiren Aydınuraz, her hastanın standart protokollere, daha önceden kestirilebilen aynı cevabın verilmesinin mümkün olmadığını, bu nedenle protokol, ilaç değişiklikleri ya da destek tedaviler ile yumurta kalitesini artırmaya yönelik yaklaşımların daha iyi embriyo elde edilmesini sağladığını kaydetti.

Aydınuraz, fazla sayıda yumurta elde etmenin gebelik olasılığını yükseltmeyebileceğini, tam aksine başarısız tüp bebek tedavilerine yol açabileceğine değinerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tüp bebekte ilk uygulamada istenen sonuç alınamayabilir. Yeni tüp bebek tedavi yaklaşımlarında yüksek dozlardan kaçınılarak, daha düşük dozlarda ve daha az sayıda ancak kalitesi yüksek yumurta elde edilmesine önem verilmelidir. Yüksek doz ilaç verilerek çok hızlı gelişen yumurtaların döllenme sonrasında rahimde tutunma performansları düşük olmaktadır. Hastaların adetlerinin belirli dönemlerinde alınan küçük biyopsiler, moleküler, hormonal ve bağışıklık sistemi anlamında bir ön testten geçirilerek, hangi ayın gebelik için uygun olduğu tespit edilebilecektir. Hastaya en uygun zamanda tedaviye başlanmasıyla tüp bebek gebelik oranları artacaktır." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Memorial Antalya Bebek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title