Haberler

Tunceli'de Bomba Yüklü Araç Helikopterler İmha Edildi

Güncelleme:

Tunceli'nin Ovacık ilçe merkezi ve Aşağıtorunoba kırsalında düzenlenen operasyonlarda, 1 tona yakın bomba yüklü araç helikopterlerce infilak ettirildi.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne sızmaya çalışa 40 kişilik PKK'lı grubunun püskürtülmesi amacıyla başlanan operasyonda, 1 tona yakın bomba yüklü araç helikopterler imha edildi.

KOBRA İNFİLAK ETTİRDİ

Alınan bilgiye göre, operasyon esnasında bir pikaba yüklenen 1 tona yakın bomba güvenlik güçlerince fark edildi.

Fark edilen araç, kobra tipi helikopterlerle havadan kontrollü bir şekilde infilak ettirildi.

5 TERÖRİST DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne sızmaya çalışa 40 kişilik PKK'lı grubunun püskürtülmesinin ardından devam eden hava destekli operasyonda 5 terörist daha öldürüldü. Böylece operasyonda öldürülen terörirst sayısı 7'ye çıktı. Yetkililer, yaklaşık 7 teröristin de ağır yaralı olarak arkadaşları tarafından kaçırldığını tahmin ettiklerini söyledi.

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Sabah saatlerinde Mavi köprü ile Övençler Mahalesi'nde yaşanan çatışma sonrası yapılan arazi aramasında teröristlere ait silah ve mühimat ele geçirildi. Öldürülen PKK'lılar ile birlikte 1 uçaksavar mermisi ile çalışan Zağros keskin nişancı silahı, 2 M 16 silah, 1 Biksi makineli tüfek, 1 kanas keskin nişancı tüfeği, 5 kalaşinkof tüfek ve bu silaha ait bol miktarda mermi ele geçirildi.

5 KÖYDE YASAK SONA ERDİ

Öte yandan Tunceli Valiliği tarafından daha önce Ovacık İlçesi'ne bağlı 5 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Ovacık İlçemiz kırsalında devam eden operasyonlarda vatandaşın can ve mal güvenliğinin temini açısından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca; Ovacık İlçesi Yenisöğüt, Çemberlitaş, Otlubahçe, Yoğunçam ve Aşağıtorunoba köy/mahalleleri ve bağlı mezralarında; 22 Ekim 2016 tarihi saat 09.30 itibariyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı saat 20.00 itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Ovacık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title