Haberler

Tunceli'de Taciz Protestosu

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, iddiaya göre, bir kadının, korucu tarafından taciz edilmesi protesto edildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, iddiaya göre, bir kadının, korucu tarafından taciz edilmesi protesto edildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde dün S.A adlı kadının, M.A isimli korucu tarafından tacize uğradığını iddia eden Demokratik, Özgür Kadın Hareketi üyesi bir grup kadın protesto gösterisi yaptı. Sanat Sokağı'nda bir araya gelen kadınlar tarafından sloganlar eşliğinde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı grup adına Necla Kılıç okudu.

Kılıç, toplumda sıkça rastlanan taciz, tecavüz ve cinsel istismarların korkunç boyutlara ulaştığını belirterek, "Tunceli'nin Pülümür ilçesinde S.A adlı kadının, M.A isimli korucu tarafından tacize maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Toplumda sıklıkla görülen taciz ve tecavüz olaylarının temelinde korucuların, uzman çavuşların, yurt müdürlerinin ve cemaat hocalarının olması bir tesadüf değildir. Burada, kadınlar olarak, kadına dönük her türlü şiddet, tecavüz ve taciz uygulayan sömürgeci tecavüzcüleri teşhir edeceğimizi beyan ediyoruz" dedi.

Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Seyit Rıza Parkına kadar yürüdü ve burada eylemlerine son verdi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title