Haberler

Tümsiad'ın Geleneksel Motivasyon Toplantısı

Eskişehir Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) yönetim kurulu ve üyelerine yönelik geleneksel hale getirdiği “Motivasyon Toplantısının” konuğu, Odunpazarı İlçe Müftülüğü’nde görevli Şube Müdürü Dr. Hasan Hayri Çırak oldu.

Eskişehir Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) yönetim kurulu ve üyelerine yönelik geleneksel hale getirdiği "Motivasyon Toplantısının" konuğu, Odunpazarı İlçe Müftülüğü'nde görevli Şube Müdürü Dr. Hasan Hayri Çırak oldu.

Dr. Çırak, iş adamlarına tasavvuf hakkında bilgi verdi. Peygamber Efendimizin vefat etmesinin ardından kısa bir süre sonra din için ortaya çıkan fitne hareketlerinden bahseden Dr. Hasan Çırak, "Bu dinin zahidleri, muttakileri, alperenleri ve kısaca velileri Din-i Mübin-i İslam'ın asli hüviyetini muhafazaya özen göstermek ve ısrarla Sünnet-i Seniyyenin ifasını gözetmek suretiyle tehlike bertaraf edilmiştir. ve bu mübarek din, günümüze kadar asli hüviyetini kaybetmeden ulaşmayı başarmıştır" dedi.

Dr. Çırak, konuşmasında, 'tasavvuf olmasaydı İslam dininin akıbetinin öncekilerle aynı olurdu' görüşünü savundu. Çırak, "Böyle olmakla birlikte tasavvuf, maalesef bütün Müslümanların üzerinde ittifak ettiği bir disiplin olamamıştır. Hatta kimileri tasavvufa, İslam'a sonradan sokulmuş bir hurafeler hareketi gözüyle bakmışlar ve bu itibarla tasavvufa amansız bir savaş açmışlardır. İşte bütün sorun burada düğümlenmektedir. Tasavvuf gerçekte nedir? Bir melek mi yoksa şeytan mı? Şeyhler, mürşidler gerçekten bir hidayet kılavuzu mu, yoksa şeytanın dindarlık adına insanları yoldan çıkarmak için kullandıkları avaneleri mi? Buna benzer pek çok soru üretebiliriz. Ancak bütün bu soruların cevapları gerek tasavvufa olmazsa olmaz gözüyle bakanların nezdinde, gerekse tasavvufu bir şirk ve manevi sömürü sistemi olarak görenlerin gözünde farklı farklı tecelli etmektedir. Bu da son derece tabiidir" dedi.

HAKİKATİ ARAYANLAR AZ

Gerçekte hakikati arayanların az olduğuna işaret eden Odunpazarı İlçe Müftülüğünde Şube Müdürü Dr. Hasan Hayri Çırak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Genellikle insanoğlu bir şekilde ikna edildiği, doğruluğuna inandırıldığı tezin mutlak doğru olduğuna inanmaya devam eder, bu hususta kendisine yöneltilen antitezleri bir şekilde savuşturur. Tasavvufun anlatılabilmesi ve anlaşılabilmesi için önce insanın mahiyetinin anlatılması ve anlaşılması icap eder. Zira insanı anlamadan tasavvufun amacını ve lüzumunu idrak edebilmek neredeyse imkansızdır."

Çevre Sağlık İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ÇEVSAD) Şube Başkanı Emin Can'ın da katıldığı toplantının sonunda katılımcılara çiğ köfte ikramı yapıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Hayri Odunpazarı Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title