Haberler

Tümsiad Fırat'a Saldırıyı Kınadı…

Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat’a yönelik Tekman’da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırıya TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanlığı’ndan kınama geldi.

Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat'a yönelik Tekman'da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırıya TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanlığı'ndan kınama geldi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, geçtiğimiz gün Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat'a ve aracına yönelik Tekman'da PKK yandaşları tarafından yapılan saldırının demokrasiye vurulan bir darbe olduğunu ifade etti. Başkan Burucu Emniyet güçlerinin bu olayın faillerinin yakalanarak gerekenin yapılmasını istediklerini belirterek, "Hiç kimse demokrasinin üzerinde hareket etme hakkına sahip değildir, yapılan saldırı çok çirkin ve demokrasiye atılan bir darbedir" dedi.

PKK yandaşları tarafından AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat'a yönelik baskı kurma çabalarının beyhude olduğuna vurgu yapan Başkan Burucu, sandıkta özgür iradenin hakim olması gerektiğini belirterek, sandığa taşla müdahale yerine, demokratik bir kazanım olan oy verme yoluyla mücadele gerektiğine dikkat çekti. Burucu yayınladığı yazılı mesajında şunları söyledi; "Sivil Toplum Kuruluşları olarak millet iradesinin tecelli etmesi gerektiğine inanıyoruz. Partisi ve etnik kökeni ne olursa olsun, seçmen üzerinde fiziki baskı uygulamak asla kabul edilemez. Emniyet güçlerimizin bu yaşanan üzücü olaya ve bundan sonra muhtemel çıkabilecek olumsuz hareketlere karşı hassasiyet göstermelerini ve müdahalede bulunmalarını istiyoruz. Devletimizin bu konuda seçmenlerimize sahip çıkacağına, sandıktan özgür iradenin çıkması için herkesin elinden geleni yapacağına gönülden inanıyoruz. Yapılan menfur saldırıyı kınıyor, Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahim Fırat Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title