Haberler

Tüketici Hakları Derneği'nden Bakan Eker'e Suç Duyurusu

Tüketici Hakları Derneği, "Gümrüklerde Bekletilen ve Daha Sonrada Gelecek Olan Gdo'ların, Firmaların Baskısı ile 1 Mart 2010 Tarihine Kadar Hiç Bir Kontrole ve Risk Değerlendirmesine Tabi Olmadan Serbestçe Türkiye Girmesine İzin Verdiği ve Halkın Sağlığını Bile Bile Riske Attığı" Gerekçesiyle Bugün Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda B...

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çakar, "Gümrüklerde bekletilen ve daha sonrada gelecek olan GDO'ların, firmaların baskısı ile 1 Mart 2010 tarihine kadar hiç bir kontrole ve risk değerlendirmesine tabi olmadan serbestçe Türkiye girmesine izin verdiği ve halkın sağlığını bile bile riske attığı" gerekçesiyle bugün Bakan Eker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, GDO'lu tarımsal ürünlerin on yıl önce dünya ticaretine girmeye başladığı belirtilerek, "GDO'lar hakkındaki kaygılar giderek artan biçimde devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

GDO'ların tanımının da yapıldığı dilekçede, "Gıdalardaki organizmaların doğal yapısının gen teknolojisi ile değiştirilmekte. Organizmaların bu yolla genetik olarak değiştirilmesine genetik olarak değiştirilmiş organizma (GDO) denilmektedir" denildi.

Dilekçede, "Gıda ve yem amaçlı genetik yapısı değiştirilmiş organizmalar ve ürünlerinin ithalatı, işlenmesi, ihracatı, kontrol ve denetimine dair yönetmelik"in 26 Kasım 2009 tarihinde yürürlüğe girdiği" hatırlatıldı ve yönetmeliğe göre GDO'ların Türkiye'ye girmesinin kolaylaştığı ileri sürüldü.

Suç duyurusunda şöyle denildi:

"Ulusal ve uluslararası mevzuatla kendisine verilen idari görevi; yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihine kadar GOD'larla ilgili önleyici tedbirleri de içine alan kanuni düzenlemeler yapılmasına zemin hazırlamaması ve bu düzenlemeleri bir idari tasarrufla sağlıklı işleyen bir denetim mekanizmasına bağlamaması bakımından menfi; anılan yönetmelikte ikinci kez ve adrese teslim değişiklikler yaparak müspet olarak ve her iki halde de kasten ihlal eden failin kasıtlı eylemine uyan TCK m.186 ile m. 257 uyarınca cezalandırılması amacıyla fail hakkında kamu davası açılması temsil ettiğim dernek adına sayın makamınızdan saygıyla arz ve talep ederim." (ANKA)

(EÖ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title