Haberler

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay Açıklaması

Bazı şirket ve kişilerin dolandırıcılıkta sınır tanımadığını belirten Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; “bu firmalara yetkili kişiler tarafından artık dur denilmesi gerekmektedir”, dedi.

Bazı şirket ve kişilerin dolandırıcılıkta sınır tanımadığını belirten Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay; "bu firmalara yetkili kişiler tarafından artık dur denilmesi gerekmektedir", dedi.

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Bazı kişi veya şirketlerden cep telefonlarına gelen "Yeni Tüketici Yasasına göre son 10 yıllık kart aidatı, dosya masrafını geri alıyoruz, başvuru için hemen şu numarayı arayınız" gibi mesajlara itibar eden tüketici sayısında son zamanlarda çok artış oldu. Bu nedenle tüketici örgütlerine" kandırılan tüketicilerden" gelen şikayetler o kadar arttı ki, bankalardan kesilen kart aidatı ve dosya masrafını geride bırakır oldu. Bu kişi veya firmalar tarafından aranılan tüketiciler, belki bir yardım olur düşüncesi ile yağmurdan kaçarken doluya yakalandığının farkında değiller.

Yukarıda belirtilen mesajlara ve benzerlerine, Tüketici Hakem Heyetlerinde yardımcı oluruz veya danışmanlık hizmeti sunuyoruz gibi sözlere tüketicinin kesinlikle itibar etmemesi gerekir. Herhangi bir şirket veya kişinin tüketiciye hukuki yardım etmesi için yetkili olması gerekir. Vekalet olmadan da hiç kimsenin yetkili olması mümkün değildir. Dolandırıldıktan sonra tüketiciye yardım etmek güç olduğu için tüketici çok dikkat etmek zorundadır.

Dolandırıcıların tüketiciye vaat ettiği danışmanlık hizmetine gerek yoktur. Tüketici Hakem Heyetlerinde bu uygulamalar zaten ücretsiz ve hazır dilekçelerle yapılmaktadır.

Ayrıca asist poliçeniz yenilenecek, kredi kartından 299 TL tahsil edilecektir. İptal talebi için 0850…. nolu danışma hattını arayabilirsiniz gibi bir bilgilendirme gelirse vatandaşların kesinlikle itibar etmemeleri gerektiği hususunda uyarıyoruz. Bu uygulamayı yapan kişiler dolandırıcıdır.

Bu soyguna yetkililerin en kısa zamanda dur demesi gerekir. Bunların ilanları yasaklanmalı, aramaları durdurulmalı ve uymayanlara ağır ceza verilmelidir. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title