Haberler

Tüik Karaman Dış Ticaret İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürlüğü Karaman ilinin dış ticaret istatistiklerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Konya Bölge Müdürlüğü Karaman ilinin dış ticaret istatistiklerini açıkladı.

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğü'nün Karaman ili dış ticaret istatistikleri açıklamasında 2014 Şubat ayı geçici sonuçlarına göre Karaman ilinin toplam ihracatı 30 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracat değeri bir yıl öncesine göre yüzde 23,8 artış gösterdi. En fazla ihracat 4,9 milyon dolar ile Suriye'ye gerçekleşirken, 4,6 milyon dolar ile Irak ikinci sırada, 3 milyon dolar ile Yemen üçüncü sırada yer aldı. 2013'te en fazla ihracat 3,7 milyon dolar ile Irak'a yapılmış, bu ülkeyi 2,2 milyon dolar ile Libya, 1,8 milyon dolar ile Suudi Arabistan takip etmişti. 2014 Şubat ayında yapılan ihracatın en büyük payı 20,4 milyon dolar ile fırın ürünlerine ait oldu. 2013 Şubat ayında Karaman ilinden yapılan ihracat içerisindeki paylara bakıldığında 17,7 milyon dolarlık değeri ile fırın ürünleri ilk sırada gelirken, bunu 4,1 milyon dolar ile kakao, çikolata ve şekerleme, 681 bin dolar ile başka yerde sınıflandırılmamış hayvanlar ve hayvansal ürünler olarak gerçekleşmişti.

TÜİK'ten yapılan açıklamada, Karaman ilinin 2014 Şubat ayı itibarıyla toplam ithalatı bir önceki yıla göre yüzde 24,8 azalış göstererek, 8 milyon dolar olarak gerçekleştiği belirtildi. Yayınlanan bültende, "2014 Şubat ayında en fazla ithalat 945 bin dolar ile Endonezya'dan gerçekleşirken, ikinci sırada 766 bin dolar ile Kayseri Serbest Bölgesi, üçüncü sırada 633 bin dolar ile Filipinler yer aldı. 2013 Şubat ayında en fazla ithalat 3,5 milyon dolar ile Ukrayna'dan yapılmıştı. Bu ülkeyi 2,2 milyon dolar ile Rusya Federasyonu ve 857 bin dolar ile Çin izlemişti. İthalat içerisindeki paylara bakıldığında 2,4 milyon dolarlık değeri ile bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağlar ilk sırada yer alırken, bu değeri 1,2 milyon dolar ile kakao, çikolata ve şekerleme, 768 bin dolar ile gıda, içecek ve tütün işleyen makineler izledi. 2013'de bu değerler 3,6 milyon dolarlık değeri ile tahıl ve başka yerde sınıflandırılmamış bitkisel ürünlere, 2,2 milyon dolar ile izli veri, 1,3 milyon dolar ile gıda, içecek ve tütün işleyen makinelere aitti" denildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Karaman Suriye Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title