Haberler

Tügva Gençlik Şöleni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu son saldırılar, şu son eylemler terör örgütünün nasıl bir maşa olduğunu, nasıl bir taşeron olduğunu Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların tetikçiliğini yaptığını şüpheye mahal bırakmadan ispat etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu son saldırılar, şu son eylemler terör örgütünün nasıl bir maşa olduğunu, nasıl bir taşeron olduğunu Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların tetikçiliğini yaptığını şüpheye mahal bırakmadan ispat etmiştir" dedi.

Erdoğan, Gaziantep'te Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Şöleni'nde yaptığı konuşmada, 1984 yılından bugüne 31 yılda bütün kanlı saldırılarına, bütün şiddet eylemlerine, tüm tahriklerine rağmen terör örgütü ve uzantılarının hiçbir şey elde edemediklerini, hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti.

"Benim Doğu'daki, Güneydoğu'daki kardeşlerime kandan, gözyaşından, yoksulluktan, evlat acısından başka hiçbir şey vermediler, veremediler" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Evet bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte biz buyuz. Biz bunun için varız. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bizim bundan başka bayrağımız yok. Ama birilerinin malum paçavraları var. Bunlara karşı da dik duracağız. Analarının kucağından, baba ocağından koparıp aldıkları 16, 17, 18 yaşındaki gençleri kendi şahsi hırsları, kendi ikballeri, kendi kanlı iktidarları için korkakça, alçakça ön saflara sürdüler. Kadınları sürdüler ön saflara. Onları göz göre göre ölüme yolladılar. Asla kazanamayacakları terör eylemlerinde bölgenin gençlerini bir piyon gibi hem cinayet işlemeye hem de ölmeye yani intihara gönderdiler, göndermeye de devam ediyorlar."

"Okullarımızı bombalayanlar benim dindar Kürt kardeşimin nasıl dostu oluyor?"

Son saldırı ve eylemlere dikkati çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu son saldırılar, şu son eylemler terör örgütünün nasıl bir maşa olduğunu, nasıl bir taşeron olduğunu Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların tetikçiliğini yaptığını şüpheye mahal bırakmadan ispat etmiştir. Ben tüm Kürt kardeşlerimin şu son saldırılara bakarak terör örgütünün asıl hedefinin taşeronluk ve tetikçilik olduğunu görmelerini, artık bölge halkının rahatsızlığını ve tepkisini daha gür sedayla ortaya koymalarını bekliyorum. Kürt kardeşlerime sesleniyorum, tüm Türkiye'deki, ah benim değerli kardeşlerim biz size ne yaptık? Şemdinli'deki hastaneye o bomba yüklü araçla gelmek suretiyle orayı infilak ederek harap edenler nasıl oluyor da sizin dostunuz oluyor? Bu camilerimizi bombalayanlar benim dindar Kürt kardeşimin nasıl dostu oluyor? Okullarımızı bombalayanlar benim dindar Kürt kardeşimin nasıl dostu oluyor? Değerli kardeşlerim bunlara gereken cevabı 1 Kasım'da bu milletin evlatları olarak tek millet anlayışıyla vermenizi sizlerden özellikle rica ediyorum."

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nasıl ülkemizdeki sıkıntıların, çözülmez denilen sorunların üstesinden gelmek için mücadele ettiysek tüm bölgemizde de barışın ve kardeşliğin hakim olması için çaba gösteriyoruz. Bunlar 'çaba' derler, 'barış' derler, sakın inanmayın. Bunların barışla yakından uzaktan alakası yok. 'Barış' diyenler kalkıp bu hastaneleri, bu camileri, bu okulları bombalamak suretiyle, yoldan giden vatandaşı çevirmek suretiyle, o tır kamyonlarını yakmak suretiyle, ekmek teknesi olan dükkanını molotoflarla maalesef ateşe vermek suretiyle barış olur mu?"

"Çok yakında Suriye meselesi de çözülecek"

Ayrılıkları derinleştirmenin değil, birleştirmenin, uzlaştırmanın bir araya getirmenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnşallah tüm sorunlar, krizler gibi çok yakında Suriye meselesi de çözülecek. Vatan hasretiyle yanan milyonlarca Suriyeli kardeşlerimiz evlerine, yurtlarına dönebilecek. Sizler savaştan, varil bombalarından, eli kanlı rejimin ve terör örgütlerinin şiddetinden kaçan yüz binlerce Suriyeli kardeşimize sahip çıktınız, provokasyonlara, kışkırtmalara, kardeşi kardeşe kırdırma girişimlerine prim vermeden 4.5 yıldır tüm dünyaya insanlık dersi verdiniz. Türkiye'nin yüzünü ağarttınız. Ben her bir Gaziantepli kardeşime kalpten teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Sizler Alparslan'ın, Selahaddin Eyyubi'nin, Fatih'in, Yavuz'un Antep'i gazi yapan kahramanların torunlarısınız. Türkiye'nin bekası söz konusu olunca sen, ben yok, biz varız, biz. Kardeşlerim biz aynı zamanda bir şeye de çok önemli cevap vereceğiz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan Paralel Yapıya da gerekli cevabı 1 Kasım'da vereceğinize inanıyorum. Ben gençlerimizden bu şuura sahip olmalarını, bu bilinci geliştirmelerini, bu anlayışla ülkemize hizmet etmelerini bekliyorum. Gençler ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte bizim Rabiamız da bu."

Notlar

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen program Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Büyük Türk bayrağının açıldığı salonda, 25. Dönem AK Parti milletvekili Uğur Işılak ve Ömer Koroğlu ilahi ve ezgilerden oluşan bir konser verdi.

TÜGVA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Emanet tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir hediye takdim edildi.

TÜGVA Başkanı İsmail Emanet de  "Yeni Türkiye'nin, yeni nesil gençlik hareketi TÜGVA olarak bir yola çıktık. Bu yol öyle bir yol ki fen ile fıkhı, bilim ile siyeri nebiyi, tarih ile hadisi, din eğitimi ile kardeşlik dilini, dostluk dilini harman eden, kardeş ilan eden bir yoldur. Bu öyle bir yoldur ki Türkiye gençliğinin fiziksel kapasitesi yanında, duygusal ve ruhsal potansiyelini de insanlık aleminin hizmetine sunan bir yoldur. Allah'a hamdolsun ki Türkiye'nin kardeşlik damarına, yeni bir kan, yeni bir heyecan, yeni bir diriliş müjdesi yürümektedir. Rabbim bu yürüyüşümüzü daim, ayaklarımızı kaim, davamızı baki eylesin. Bu heyecanı, mücadele azmini son nefesimize kadar sürdürmeyi nasip etsin" diye konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title