Haberler

Tügiad Ankara Şubesinin Hizmet Binası Açılışı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de girişimci sayısını artırmak, kadın ve genç girişimcileri mutlaka desteklemek gerektiğini bildirdi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de girişimci sayısını artırmak, kadın ve genç girişimcileri mutlaka desteklemek gerektiğini bildirdi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi'nin Oran'daki yeni hizmet binası törenle açıldı.

Açılışa ASO Başkanı Özdebir, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Çankaya Belediye Başkanvekili Ertuğrul Şenoğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, milletvekilleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Açılışta konuşan ASO Başkanı Özdebir, Türkiye'nin iddialı bir ülke olduğunu belirtirken, 2023'e kadar ihracattan büyümeye önüne büyük hedefler koyduğunu söyledi.

Bunu başarabilmek için tek bir şeye ihtiyaç bulunduğunu, bunun da girişimcilik olduğunu vurgulayan Özdebir, "Türkiye'de girişimci sayısını artırmak gerekiyor, kadın ve genç girişimcileri mutlaka desteklemek lazım" dedi.

Çankaya Belediye Başkan Vekili Ertuğrul Şenoğlu da dayanışmanın daima yol gösterdiğini ve genç iş adamlarının aralarında ürettiği bu ortak aklın güzel bir dayanışma örneği olduğunu söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar da genç girişimcilik ruhunu desteklediklerini belirtirken, Türkiye'nin sanayide, tarımda, hizmet sektöründe üretimden başka bir çıkış yolunun olmadığını kaydetti.

Bu tür derneklerin sadece bir arkadaşlık grubu olmasını istemediğini ifade eden Yaşar, "Bu dernekler hiç kimseye yardakçılık yapmamalı, boyun eğmemeli, belediyelere yerel, genel yönetimlere proje üretmeli, yapılanları eleştirebilmeli, yanlış yapılanların hesabını sorabilmeli" şeklinde konuştu.

-TÜGİAD Ankara ŞUBESİ BAŞKANI-

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın da derneğin 25. yılını kutladığını belirtirken, TÜGİAD'ın 750 üyesi ile 54 sektörde faaliyet gösterdiğini, üyelerin 2 bine yakın işyerinin bulunduğunu, 380 bin kişilik istihdam sağladıklarını ve önemli miktarda ticaret hareketlerinin bulunduğunu kaydetti.

En son Mersin Çukurovada yeni bir şube açtıklarını belirten Aydın, Ege, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da şubelere kavuşmayı ve daha büyük bir dernek, federasyon haline gelmek istediklerini söyledi.

TÜGİAD Genel Başkanı Murat Coşkunkan da dernek olarak 2 hedeflerinin bulunduğunu, bunlardan birisinin şubeler kurmak ve Türkiye geneline yayılmak, ikincisinin de şubeler arası sinerji yaratmak olduğunu ifade etti.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title