Haberler

Tuğcan Otel, "Şehr-İ Medeniyet Gaziantep Defilesi"Ne Ev Sahipliği Yaptı

Gaziantep’in ilk beş yıldızlı oteli olma özelliği ile 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Tuğcan Otel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında ilk kez düzenlenen “Şehr-i Medeniyet Gaziantep Defilesi”ne ev sahipliği yaptı.

Gaziantep'in ilk beş yıldızlı oteli olma özelliği ile 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Tuğcan Otel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında ilk kez düzenlenen "Şehr-i Medeniyet Gaziantep Defilesi"ne ev sahipliği yaptı.

Defilenin baş modeli olan Tuğçe Kazaz, Gülnur Güneş tarafından tasarlanan ve Osmanlı döneminde Hürrem Sultan için kutnu nergis kumaşından özel yapılan kıyafetler dünyaya tanıtıldı.

1994 yılında hizmete giren ve yaklaşık 20 yıldır Gaziantep'te bir çok büyük organizasyona ev sahipliği yapan Tuğcan Otelde düzenlenen "Şehr-i Medeniyet Defilesi"ne Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın eşi Nazan Ata, protokol üyelerinin eşleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Defilede bir konuşma yapan Büşükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kenti her anlamıyla tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, "Bize ait kültürümüzü gençlerimize çok iyi anlatmamız ve geleceğe taşımamız gerekiyor. Büyükşehir belediyesi olarak insana dair her şey bizim görev alanımız. Kültür ve sanat alanında yapılması gereken, bu şehri tanıtmak, hem ulusal hem de uluslar arası alanda kentler yarışında bu cazibesini çok daha iyi bir şekilde tanıtmak durumundayız. Bu bizim en önemli görevimiz" dedi.

Medyadoktoru Yapım ve Organizasyon firması tarafından organize edilen ve tasarımcılığını Gülnur Güneş'in üstlendiği, defilede Anadolu Medeniyetlerinden yola çıkılarak tasarlanan 28 parçadan oluşan kıyafetler baş model Tuğçe Kazaz ve diğer mankenler tarafından sergilendi.

Her birinin kendi içinde ayrı ayrı çok özel hikayesi olan kıyafetlere arasında Gaziantep' de kazı çalışmalarında bulunan Çingene Kızı Mozaiği tasarımlardan birine hayat verirken, Osmanlı İmparatorluğunun 1. Dünya Savaşından sonra küllerinden yeniden doğusunu simgeleyen Anka Kuşu Motifi, o zaman kırmızı renkte yapılan Osmanlı gelinliği defilede sergilenen kıyafetler oldu. Defilenin kapanışı ise Tuğçe Kazaz' in taşıdığı Hürrem Sultan'ın kaftanlarının yapıldığı kutnu nergis kumaşından tasarlanan kıyafetle yapıldı.

Defileye katılan davetliler, Tuğcan Otel'in son derece güzel ve ferah salonunda güzel saatler geçirdiklerini belirttiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hürrem Sultan Fatma Şahin Tuğçe Kazaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title