Haberler

Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi, Erü'de Açıldı

Erciyes Üniversitesinin ev sahipliğinde Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasına katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Erciyes Üniversitesinin ev sahipliğinde Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasına katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Süleyman Demirel Spor Salonu'nda gerçekleştirilen sergi açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan ile çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, "Yarışmamız Türkiye genelinde 12 bölgede düzenleniyor. Yarışmaya, Türkiye genelinden 7905 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 395 tanesi de bizim bölgemizden yapıldı. 395 projeden 49 tane projeyi sergiye davet ettik. Burada projesi sergilenen bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında, bilim ve teknolojinin gelişiminde gençlerin rolüne değindi.

Rektör Güven, "Ülkemiz büyük bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor ve bunda en önemli lokomotif bilim ve teknoloji. Bilim ve teknoloji de bilim adamlarıyla gelişir. Sizler bu yaşta, ortaokul seviyesinde, bu yoldaki kabiliyetini gösterdiniz. Sizden en büyük isteğimiz bundan sonraki hayatınızda başarınızı devam ettirmeniz ve ülke geleceğine katkı sağlamanız. Sizler bu ülkeyi daha ileriye taşıyacaksınız. Hepinizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Etkinlikte, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Aksaray illerinden katılan 76 öğrencinin, matematik, fizik, kimya ve biyoloji dallarında hazırladığı projeler sergileniyor. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Güven Türkiye Erciyes Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title