Haberler

Ttk Eski Başkanı Halaçoğlu, "Yöneticiler Tutarlı Olmalı"

Türk Tarih Kurumu (ttk) Eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu:

Türk Tarih Kurumu (TTK) eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu:

"Obama geçen sene 'Büyük Felaket' dediğinde tepki gösteren siyasetçiler, bugün gayet normal diye karşılıyorlar. Böyle politika olmaz"

"Kendi ülkemin yöneticilerinin bu konuda tutarlı olmalarını arzu ederdim"

"Şunu söylüyorlar, 'Türkiye'de yaşayan Ermeniler bugün artık yok'. Tabi yok, çünkü devletlerine ihanet ederlerse tabi ki, olmazlar"

"Nerede diye bana soranlar gelsinler tartışalım, niye gelmiyorlar? O Taksim Anıtı'na bilmem ne koymaya çalışanlar, veya Haydarpaşa'da bilmem ne yapanlar, niye tartışmıyorlar? Cesaret ister o biraz"

Beykent Üniversitesi tarafından "Türkiye'nin toplum ve etnik yapısı" konulu konferansa katılan Türk Tarih Kurumu (TTK) eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu, nüfusun resmi tarih değrlendirmeleri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirtti. Halaçoğlu, "Pek umurumuzdu sanki Barack Obama'nın ne diyeceği. Aslında olmaması gerektiğini düşünüyorum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti herhalde ABD'nin eyaleti değil. Tavrınızı ortaya koyarsınız, neler olduğunu da ortaya koyarsınız, üstelik tarhile hiçbir sıkıntısı olmadığını Türkiye açık açık söylemiştir, buyurun Tarihçiler Komisyonu kurulsun, ne olduğu ortaya çıksın, herkes baksın. Türkiye'de aslında öldürüldüğü ya da öldüğü iddia edilen ve Anadolu'dan nereye gittiği söylenen Ermeniler'in ne olduklarını aslında 1922 yılında BM tespit etmiş. 1922 Kasım itibariyle Anadolu ve Rumeli'de bulunan Ermeni kimliği altındaki Ermeniler'in miktarı, İstanbul'da 148 bin 997, Anadolu'da 131 bin 175, ayrıca 95 bin Ermeni müslüman olmuş. Yurtdışında ne kadar Ermeni var? Amerika'da 128 bin, diğer başka ülkelerde Anadolu'dan gitmiş Ermeni 817 bin 873. Hepsini toplayın, kaç yapıyor bakın. Peki ne kadar Ermeni nüfus vardı 1.5 milyon. 1 milyon 300 küsur bin yapar nüfus. Demek ki, öldürülmişse, 250 bin civarında Ermeni'nin öldürülmüş olması lazım" diye konuştu.

ÜLKE YÖNETİCİLERİNİN TUTARLI OLMALARINI İSTERDİM

Obama'nın geçen sene de "Büyük Felaket" sözünü kullandığını anımsatan Halaçoğlu, "Obama geçen sene 'Büyük Felaket' dediğinde tepki gösteren siyasetçiler, bugün gayet normal diye karşılıyorlar. Böyle politika olmaz" dedi. Bir öğrencinin, TTK başkanlığı döneminde "Dönme Ermeniler Listesi"ni neden yayınladığını sorması üzerine Halaçoğlu, "Kendilerini Kürt, hatta Kürt-Alevi diye gösteren Ermeni dönmeleri bulunmaktadır dedim. Ama bunu şundan dolayı söyledim, '1.5 milyon Anadolu'da yaşayan Ermeni nereye gitti?' diye sordular. Siz nasıl açıklarsınız, bana söyler misiniz? Elinizde böyle listeler var, bütün kayıtlar var ne diyeceksiniz? Nerede diye bana soranlar gelsinler tartışalım, niye gelmiyorlar? O Taksim Anıtı'na bilmem ne koymaya çalışanlar, veya Haydarpaşa'da bilmem ne yapanlar, niye tartışmıyorlar? Cesaret ister o biraz" dedi.

Halaçoğlu, Obama'nın konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar için şunları kaydetti: "Geçen yıl aynı kelime kullanılmıştı, o tarihte, o tutarsızlık yoktu. Dolayısıyla bugün ne değiştiğini bilmiyorum tabiki. En azından kendi ülkemin yöneticilerinin bu konuda tutarlı olmalarını arzu ederdim. Şunu söylüyorlar, 'Türkiye'de yaşayan Ermeniler bugün artık yok'. Tabi yok, çünkü devletlerine ihanet ederlerse tabi ki, olmazlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title