Haberler

Tsyd 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Başladı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yılmaz: "İnşallah toplantı, spora ve spor camiasına önemli katkılar sağlayacak izler bırakarak tamamlanır" TSYD Genel Başkanı Arkan: "Sporun en önemli isimleri, basınıyla, yöneticisiyle, profesyonelleriyle 52. defa bir araya geliyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri Antalya'da başladı.

Belek'teki Gloria Golf Resort Hotel'in evsahipliğinde iki gün sürecek seminerin açılışında, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yolmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Vali Yardımcı Mestan Yayman ve spordan sorumlu eski devlet bakanlarından Fikret Ünlü ile çok sayıda davetli yer aldı.

Türk spor medyasının buluşma noktası olan etkinlikte, gazete genel yayın yönetmenleri ve gazetelerin, ajans ve televizyon kuruluşlarının spor müdürleri başta olmak üzere, 400'e yakın basın mensubu hazır bulundu.

Seminerin başında, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın mesajı katılımcılara okundu.

Bakan Kılıç'ı temsilen seminerde yer alan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Sayın Bakanımız çok gayret etti ama yurtdışından dönüşü, Bakanlar Kurulu toplantısının salı gününe alınması ve programdaki bazı aksaklıklar nedeniyle katılamadı. Sizlere selamlarını iletiyorum. Ben de burada olmaktan çok memnunum. İnşallah toplantı, spora ve spor camiasına önemli katkılar sağlayacak izler bırakarak tamamlanır" ifadelerini kullandı.

Organizasyonun evsahipliği üstlenen TSYD Genel Başkanı Naci Arkan da 52. kez düzenledikleri seminerin başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak, "Dile kolay, 52 yıl. Sporun en önemli isimleri, basınıyla, yöneticisiyle, profesyonelleriyle 52. defa bir araya geliyor. Bu seminerler sadece oturumları izlemek anlamını taşımıyor. TSYD, Türkiye'nin dört bir köşesinde gelen basın emekçilerini de birbirleriyle kucaklaştırarak, en önemli görevlerinden birini yapıyor" dedi.

Türel: "Yeni hedefimiz, sporun başkenti olmak"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de TSYD'nin geleneksel düzenlediği seminerin katılımcılarını ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Kendisinin de bir TSYD üyesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilliği yaptığını, şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüttüğünü belirten Türel, Antalya'daki spor yatırımlarının artarak devam ettiğini vurguladı. Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya, turizm ve tarımın başkenti. Yeni hedefimiz ise sporun da başkenti olması. Projeleri daha önce başlatmıştık ama araya 5 senelik bir reklam arası girince, erken bitirmek nasip olmadı. Çok kısa zamanda 33 bin kişilik bir stada sahip olmak, hedeflerimiz açısından çok önemli. Dünyadaki en büyük takımlar Katar'a, Dubai'ye gidiyorsa, niye Antalya'ya gelsinler ama önce tesis gerekiyor. Bu eksiğimizi şimdi tamamlıyoruz. Sadece futbolda değil, birçok farklı alanda tesisler bugünlerde hızla yükseliyor. Türkiye Futbol Federasyonu'yla ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le görüşmeler yapıp, Antalya'da milli takımlarımıza bir kamp tesisi kazandırmamız için çalışmalara başladık Arazi arayışımız sürüyor. Voleybol ve basketbol milli takımları için de benzer tesisleri kurmayı hedefliyoruz."

Atalay: "TSYD'nin bu misyonu çok önemli"

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise TSYD'nin uzun yıllardır çok önemli bir misyonu üstlendiğini dile getirdi. "TSYD bu işte. Özelliği ve güzelliği de bu. Hiçbir ayrım yapmaksızın, her düşünceden tüm unsuları bir araya getirip, mesleğini hiç komplekse katılmadan tartışabiliyor" ifadelerinin kullanan Atalay, derneğin öz eleştirisini yapabildiğine, yön vermek için sporun tüm unsurlarını bir araya getirip, tartışma içine çekebildiğine ve sonuçlar çıkarabildiğine işaret etti.

Atalay, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türkiye'deki hiçbir çatı meslek örgütünde bu yok" dedi.

TSYD seminerlerinden yıllardır faydalandıklarını ve çok şey öğrendiklerini anlatan Atalay, "Basınımızın sorunlarını dinlemek için Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından çeşitli toplantılar yapılıyor ama orada genel yayın yönetmenlerince sorular dile getirilmez. Yine siyasi çekişmeler sorulur. Maksat gerçek sorunları dinlemek ve çözüm üretmektir. Örneğin yıpranma payları için çözüm bulma isteğidir ama bunlar sorulmaz. Bu açıdan TSYD seminerleri,  gerçekten önemsenecek organizasyonlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Sporun gündemi ele alınacak

Seminerde iki gün süresince, ülke sporunda gündem oluşturan konular ve spora damgasını vuran olaylar tartışılıp, mesleki konularda özel oturumlar gerçekleştirilecek.

Futbol gündeminin en fazla tartışılan konularından "E-bilet, Passolig uygulaması", "Spor ekonomisi ve kaçan sponsorların geri dönüşümünün sağlanması", "Yasadışı bahisle mücadele" ve "Hakem penceresinden Türk futbolu" konuları da uzmanları ve muhatapları tarafından seminer gündeminde ele alınacak.

Öte yandan, seminerin yapıldığı salonda, geçen ay hayatını kaybeden TSYD Asbaşkanı Ünver Ergün'ün fotoğrafı da yer aldı. - Antalya

Kaynak: AA / Spor

Menderes Türel Mehmet Atalay Antalya Spor Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title