Haberler

Tsüab Yönetim Kurulu Üyesi Üstün Açıklaması

"Biz, İsrail tohumculuğundan ticaret ve teknolojik anlamda geride değiliz. Türk tohumculuğunun bazı birimleri onlardan daha ileri seviyede" "Eskiden olduğu gibi tohumculukta Türkiye’nin İsrail'e bağımlılığı söz konusu değil"

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Üstün, Türkiye'nin tohumculukta İsrail'e bağımlı olmadığını belirterek, "Biz, İsrail tohumculuğundan ticaret ve teknolojik anlamda geride değiliz. Türk tohumculuğunun bazı birimleri onlardan daha ileri seviyede" dedi.

Üstün, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde düzenlenen "Tarımsal Araştırmalarda Deneme Tekniğinde Yeni Gelişmeler" konulu seminerde, her türlü araştırmada elde edilen analiz sonuçlarının sağlıklı bir şekilde üreticilere ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Sebze tohumu üretiminde Türkiye'nin dünyada ilk 10'a girmeyi başardığını vurgulayan Üstün, dünyada 50'nin üzerinde ülkeye güvenli tohum ihraç eder duruma gelindiğini belirtti.

1995 yılından itibaren Türk şirketlerinin özellikle sebze konusunda kendi tohumunu üretmeye başladığını anlatan Üstün, şöyle konuştu:

"Türkiye başta hibrit domates, salatalık ve biber tohumu üretiminde önemli mesafeler kaydetti. Öyle ki biber tohumu üretiminde yüzde 80'lere ulaşan Türk firmaları 50'nin üzerinde ülkeye de biber tohumu ihracatı yapar hale geldi. Aynı gelişmelerin tarla bitkilerinde de elde edileceğini umuyoruz. Mesela, ayçiçeği ve diğerleri için de olmasını beklemekteyiz. Bu başarıda devlet özel sektör iş birliğinin katkısı çok büyük. Ben Türk tohumculuğunun dünyada ilk 10 ülke içinde olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda İsrail'e tohumculuk üzerine araştırmaya gittim. Biz, İsrail tohumculuğundan ticaret ve teknolojik anlamda geride değiliz. Türk tohumculuğunun bazı birimleri onlardan daha ileri seviyede İsrail ile yapılan tohum ticareti toplam ticaretin içinde yüzde 5-6 civarında."

Araştırmacı mühendislerin rahat ortamda çalışma yapması için her türlü imkanın sağlandığını aktaran Üstün, Türk tohumculuğunun gelişmemesi için hiçbir sebebin olmadığını sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İsrail Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title