Haberler

TSK Personel Kanunu Değişiyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanlığının, Suriye'den Türkiye'ye gelen 350 bin üzerindeki öğrenciye eğitim verdiğini, bu sayının 600-650 bini geçmesine yönelik yoğun hazırlık yürütüldüğünü belirterek, "Bize bol bol vaat veren bazı Batılı ülkeler, iş kaynağa geldiğinde bir sürü şart koşuyorlar.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanlığının, Suriye'den Türkiye'ye gelen 350 bin üzerindeki öğrenciye eğitim verdiğini, bu sayının 600-650 bini geçmesine yönelik yoğun hazırlık yürütüldüğünü belirterek, "Bize bol bol vaat veren bazı Batılı ülkeler, iş kaynağa geldiğinde bir sürü şart koşuyorlar." dedi.

Işık, TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bir askerin, görev süresinin bir kısmını doğuda geçirdiğini, bunun askerliğin zorunlu parçası olduğunu belirten Işık, "Şu anda ilave maaş konusu gündemimizde yok. Var olan ek tazminatlar var. Bu tazminatların dışında herhangi ek zam, rütbe gündemimizde yok." dedi.

Işık, Milli Eğitim Bakanlığının, Suriye'den Türkiye'ye gelen 350 bin üzerindeki öğrenciye eğitim verdiğini, bu sayının 600-650 bini geçmesine yönelik yoğun hazırlık yürütüldüğünü bildirdi. Fikri Işık, Türkiye'de 3 milyonun üzerinde mülteci bulunduğuna işaret ederek, en fazla ağırlık verdikleri alanlardan birinin eğitim olduğunu söyledi. Işık, "Bize bol bol vaat veren bazı Batılı ülkeler, iş kaynağa geldiğinde bir sürü şart koşuyorlar, 'Yok proje yapacaksınız, yok şu....'. diye konuştu.

Bakanlığının, ihtiyaçları olmayan arazilerin tahsisinin kaldırılması için Maliye Bakanlığına yazı yazdığını ifade eden Işık, bu konuda, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kendilerine gelen taleplere olumlu yaklaşmayı prensip olarak ortaya koyduklarını söyledi.

-"Planlama barış şartlarına göre değil savaş şartlarına göre olmalı"

Işık, 323 taşınmazı diğer kurumlara devrettiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TSK'nın planlaması, dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığının planlaması barış şartlarına göre değil, savaş şartlarına göre olmalıdır. Bugün atıl görünen arazi, yarın savaş durumunda bizim çok ihtiyaç duyduğumuz bir arazi haline gelebilir. Orayı biz başka bir kuruma tahsis ettiğimizde, yarın Allah muhafaza bu tedbirlerin alınmamasından dolayı ülkemizin bir zafiyet yaşamaması önemli. Bütün bu hassasiyetle bizim ihtiyacımız olmayan arazilerin tahsislerin kaldırılması için resen adım atıyoruz. Bizim ihtiyacımız olsa bile, olmazsa olmaz arazilerin dışında eğitim, sağlık öncelikli olmak üzere diğer kamu kurumlarına bu konuda tahsislerimizi yapıyoruz. Ama bizim için olmazsa olmaz noktasındaki arazilerin Milli Savunma Bakanlığı, TSK uhdesinde kalmasının, ileride telafisi imkansız sonuçlar doğurmaması için elzem olduğunu ifade etmek istiyorum."

Kaynak: AA / Politika

Fikri Işık Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title