Haberler

TSK'dan Rus Komutanları Susturan Soru: Uyarılara Niye Yanıt Vermediler

Güncelleme:

Genelkurmay'da Rus komutanlara uçaklara yapılan uyarı dinletildi. "Pilotlar niye yanıt vermedi" sorusuna ise Ruslar bir açıklama getiremedi.

Türk Hava Sahası'nda düşürülen savaş uçağı ile ilgili Moskova'dan sert açıklamalar gelmesine rağmen, diplomatik ve askeri görüşmelerde Rus tarafının Türkiye'nin tezlerinin hiçbirine yanıt veremediği ortaya çıktı.

"NEDEN YANIT VERMEDİLER?"

Bunun son örneği Genelkurmay Karargâhı'nda yaşandı. Genelkurmay Karargâhı'ndaki bilgilendirme sırasında Rus komutanlara, pilotlarına yapılan tüm uyarı anonsları dinletilerek, "Pilotlarınız bizi duyduğu halde hiçbir çağrımıza cevap vermedi. Neden sessiz kalındı" diye soruldu.

CEVAP VEREMEDİLER

Rus komutanlarsa, bu soru karşısında hiçbir cevap veremedi. Rusya'nın, düşürülen savaş uçağının ardından Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarına karşın Ankara soğukkanlı diplomasiye devam ediyor. İyi niyet göstergesi olarak Rus tarafı ile bilgilendirme çerçevesinde görüşmeler sürdürülüyor. Son olarak Rus ataşeler Genelkurmay'a davet edildi.

ÇAĞRI 10 KEZ TEKRARLANDI AMA...

Görüşmede, uçak düşürülme hadisesinin düşmanca yapılmış ya da Rusya'yı hedef alan gibi müdahale olmadığı vurgulandı. Türkiye'nin Suriye'den gelecek her hava aracına karşı daha önce ilan ettiği angajman kurallarının Rusya tarafından da bilindiği hatırlatıldı. Uçağın vurulduğu anda milliyetinin bilinmediği, 10 kez tekrarlanan çağrılara cevap verilmemesi üzerine angajman kurallarının uygulandığı hatırlatıldı. İyi niyet göstergesi olarak da Rus pilotların bulunması için yoğun gayret gösterildiği belirtildi. Rus yetkililer ise sorulara yanıt veremezken, Moskova kaynaklı iddiaları da ispatlayamadılar.

"DUYMADILARSA ONLARIN HATASI"

Özellikle, Rus basınında çıkan ve kurtulan pilota ait olduğu belirtilen "Uyarı duymadık" iddialarının ise gündeme gelmediği öğrenildi. Askeri yetkililer bu iddialar için, "Eğer duymama gibi bir durum varsa burada sorumlu olan Türkiye değil Rus tarafıdır. Dolayısıyla hata da Rus uçaklarında olur" değerlendirmesinde bulundu.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (113)

cevat:

Asıl mesele şudur:, RUSYA, Türkiyeyi, Ukrayna, Litvanya, Gürcistan gibi , Şamaroğlanı devlet ZANNEDEREK, Ben ne yaparsam YERLER DİYE DÜŞÜNDÜ. . ?? Yemedik, . . Şok oldular. . Hala kendilerine gelmiş değiller. . OLAY BUDUR. .

73
9
yanıtYanıtla
KORKUMUZ YOK:

ruslar türklerin uçağı düşüreceğini biliyordu , suriye uçağı havsında kendilerini düşürtüp suriyeye hakim olmak amacındalar bunuda füzeler yerleştirerek uygulamaya başladılar, ruslar sınırımzda cirirt atıp dururken içimizdeki hainlerde bu duruma seviniyor NATO ülkesi olmamıza rağmen bize destek olan ülkeler NATOYLA İLGİSİ OLMAYAN ÜLKELER

61
7
yanıtYanıtla
Cem etez:

Salak akahmak egede sınır ihlali yapan yunan jetlerini neden vurmuyorlar,angajman kuralları orada geçerli değilmi....anlamadığın şeyler için fikir beyan etme nede olsa bir akahmaksın

yanıt2
yanıt3
Putin bu MAKARNA DEĞİL:

adamlara sordukları soruya bakın YUSUF YUSUF

22
42
yanıtYanıtla
ermenek:

kayıtlar sahte montaj uydurma rusya haklı

4
57
yanıtYanıtla
Zaza:

Onlar duymamış olabilir, votkayı çok severler malum, ayrıca 150. 000 gencimiz Rusların damadı, hısımda olduk, Putin akıllı olsun. Ayrıca 2012 yılında Suriye Tartus Rus Hava üssünden fırlatılan füze ile Uluslararası sularda ŞEHİD edilen 2 pilotumuzu unutmadık.

45
5
yanıtYanıtla
GÖKHAN:

daha basitini sorun. madem ihlal yoktu ve haksızdık neden savaş ilan etmediniz.

43
4
yanıtYanıtla
Cem etez:

La akahmak,adamlar zaten ilk fırsatta suriye topraklarında yakaladıkları ilk fırsatta bir uçağımızı düşürecektir.Türkiye neden suriyede ki işit hava operasyonlarından vaz geçti sanıyorsun.

yanıt2
yanıt1
BEHCET:

sağ kurtulan pilot uyarılara cevap vermemiş ama şimdi guguk kuşu gibi ötüyor onu bir hesaba çeksinler bakalım ne diycek

41
3
yanıtYanıtla
ref:

haber yalan ruslar özür olmasssa görüüşme olmaz dedi

7
37
yanıtYanıtla
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title