Haberler

TSK'dan Çarpıcı Açıklamalar

Genelkurmay Hukuk Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Kozmik Odada Yapılan Aramalara Özellikle İzin Verildiğini Belirtti.

Genelkurmay Hukuk Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, darbe planı iddialarına ilişkin kozmik odada yapılan aramalara özellikle izin verildiğini belirterek, "İstenirse engellenirdi; ama yasadışı birşey olmadığını göstermek için izin verildi" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir süre önce gerek duyulduğunda yapılacağı belirtilen haftalık brifing bugün Hasan Tahsin Bilgi Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda önceki gün Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda hakim ve savcı tarafından yapılan aramanın tamamlanmasına ilişkin bilgi veren Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, "İstenseydi engellenirdi. Yasal olarak hakkımız vardı; ama yasadışı birşey olmadığını göstermek için izin verildi" dedi.

30 yıllık gizli olan devletin seferberlik planlarının tamamının deşifre olduğunu belirten Tuğgeneral Çubuklu,"Devlet sırrı niteliğindeki belgelerin bulunması nedeniyle güvenlik prensipleri ihlal edilmiştir. Bu odadaki planlar ifşa oldu ve geçerliliğini kaybetti. Bu nedenle imha edilecek" derken, yapılan aramanın maksatlı olduğunu söyledi. Tuğgeneral Çubuklu, önceki gün tamamlanan aramalarda görev alanı dışında hiçbir faaliyetin tespit edilmediğini de kaydetti.

Taraf gazetesi tarafından gündeme getirilen Balyoz Harekat Planı'na ilişkin de internet üzerinden yapılan açıklamanın net olduğunu vurgulayan Tuğgeneral Çubuklu, "Dünkü açıklama çok net. Bunun üzerine daha fazla birşey konuşmaya gerek yoktur" diye konuştu.

Konuya ilişkin 1. Ordu Komutanlığı'nda bilgi sızdırılmasına ilişkin soruşturmanın devam ettiğini de söyleyen Tuğgeneral Çubuklu, bu yüzden yorum yapmanın hata olacağını söylerken haberin yapılma tarihine dikkat çekti. Tuğgeneral Çubuklu, kozmik aramanın tamamlanmasının hemen ardından Anayasa Mahkemesi'nde askerlere sivil yargı yolunun açılmasına ilişkin toplantının yapıldığı bir süreçte haberin yapılmasının zamanlamasının önemli olduğunu söyledi

YILIN İLK 20 GÜNÜNDE 11 TERÖRİST YAKALANDI

Genelkurmay Başkanlığı, bu yılın ilk 20 gününde meydana gelen olaylarda 1 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtirken, 11 bölücü örgüt mensubunun yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı basın toplantısında 2010 yılında terörle mücadeleye ilişkin de bilgi verildi. Yılın ilk 20 gününde gerçekleşen olaylarda 1 güvenlik görevlisi şehit olduğu, 1 güvenlik görevlisi ve 3 vatandaşın yaralandığı ifade edildi. Aynı dönem içinde ele geçirilen 11 teröristten 7'sinin tutuklandığı, 3'nün tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı, 1 kişinin ise serbest kaldığı bildirildi.

Bu arada, 7 terör örgütü mensubunun ise kendiliğinden teslim olduğunu, bunlardan 3'nün tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken diğerleri hakkında da adli işlemin devam ettiği kaydedildi.

Dönem içinde yapılan operasyonlarda "6 adet El Yapımı Mayın bulunarak, etkisiz hale getirilmiş, 8 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 7 adet av tüfeği, 2 adet roketatar mühimmatı, 15 adet tabanca, 14 adet savunma tipi el bombası, 1 adet anti personel mayını, 2 adet dinamit lokumu ve 19 kg Amonyum Nitrat" ele geçirildiğini açıklandı.

TSK tarafından yapılan 2010 yılı arama kurtarma çalışmalarında 85 kişinin sağ kurtarıldığı ifade edilen açıklamada, 1 kişinin ise ölü olarak bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Arnavutluk'ta 27 Aralık'tan itibaren görülen aşırı yağış sonucu selden etkilenen 15 bin kişiye ulaştırılmak üzere hazırlanan ilaç, tıbbi malzeme ve motopomplar, TSK'ya ait bir kargo uçağı ile, 13 Ocak 2010 tarihinde Ankara'dan Tiran'a ulaştırıldığı bildirilirken, ayrıca, Haiti'de meydana gelen büyük deprem felaketi nedeniyle 17 Ocak 2010 tarihlerinde, Kızılay ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan; 30 ton yardım malzemesi, bir seyyar hastane, iki sağlık tarama aracı, Sağlık Bakanlığına ait personel ve AKUT Ekibi, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait beş kargo uçağı ile bu ülkeye nakledildiği ifade edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 26-27 Ocak 2010 tarihlerinde, Belçika'nın Brüksel kentinde da yapılacak olan NATO Askeri Komite Toplantısına katılacağı ifade edilen toplantıda, ayrıca Aden Körfezi'nde görev yapan TCG Gökova Firkateyni tarafından Hindistan bandıralı ticaret gemisine makinalı tüfekle düzenlenen saldırının püskürtüldüğü kaydedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title