Haberler

Tse Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman Açıklaması

"2023 vizyonu için kaliteden ödün vermemeliyiz"

TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, "2023 vizyonu için kaliteden ödün vermemeliyiz" dedi.

Balıkesir Sanayi Odası ve TSE işbirliğince odanın toplantı salonunda  düzenlenen "Kalite eğitimleri ve Kalite Zirvesi" sertifika dağıtım törenine Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, TSE Balıkesir Temsilcisi Uğur Erdoğan katıldı.

Törende TSE'nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Karaman, kalitenin önemine değinerek şöyle konuştu:

" 'Kalite eğitimleri ve Kalite Zirvesi' eğitimlerinin Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecek, Yalova illerinde yapıldı. Eğitimlere yoğun bir katılım var. Bu kadar geniş organizasyona bu kadar yoğun katılım insanımızın kaliteye verdiği önemi gösteriyor. Kalite olmaz ise ülkemiz muasır medeniyet seviyesine ulaşamaz. Kalite toplumun her alanında olmalıdır. Doğarken de kalite, ölürken de kalite olmadığı sürece ülkemizin gelişmesi mümkün değil. 2023 vizyonunda özlenen tablonun gerçekleşmesi için kaliteden ödün vermememiz gerektiği ortaya çıkıyor. Kaliteden ödün veren toplumlar ise 3. Dünya ülkeleri olarak anılmaktadır. Bizim ülkemizde kaliteye bu kadar değer verildiği sürece, kalite bu ülkede daha da varlıklaşacaktır."

Türkiye'nin kalite konusunda Dünya'da söz sahibi bir ülke olduğunu sözlerine ekleyen Karaman "TSE, Uluslar arası Standardizasyon Teşkilatı (İSO)'nun kurucusu, üyesi Türkiye temsilcisi ve dönem başkanıdır. İçinde kalite geçen ve Dünya'da ses sahibi olan kurum ve kuruluşların temsilcisi TSE'dir. TSE kendi alanında Avrupa Birliği'ne girmiştir" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından eğitimlere katılan odası üyesi firmaların kalite departmanı çalışanlarına sertifikaları verildi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Karaman Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title