Haberler

'TRT- Okul' Yayına Başlıyor

TRT ve Anadolu Üniversitesi İşbirliğinde Kurulan Eğitim Kanalı 'TRT Okul', 31 Ocak 2011'de Yayın Hayatına Başlayacak

TRT ve Anadolu Üniversitesi işbirliğinde kurulan eğitim kanalı 'TRT-Okul', 'yaşam boyu eğitim' sloganıyla 31 Ocak 2011'de yayın hayatına başlayacak.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, 31 Ocakta gerçekleştirilecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmasının beklendiği kanalın açılış töreninin sunuculuğunu Anadolu Üniversitesi mezunu, ünlü televizyon programcısı Beyazıt Öztürk üstlenecek. Törende, programların tanıtım filmleri gösterilecek, açılış konuşmaları gerçekleştirilecek ve Anadolu Senfoni Orkestrası kısa bir konser verecek.

Digitürk, D-Smart, TİVİBU, Teledünya gibi platformlarda yer alacak olan TRT-Okul yayınlarını, Türksat uydusu aracılığıyla bütün Avrupa ve Asya ülkelerine ulaştıracak.

TRT-Okul'da, Anadolu Üniversitesi'nin hazırladığı ders programları ve eğitim-kültür programlarının yanı sıra, TRT tarafından hazırlanan çeşitli yaş gruplarına yönelik eğitim-kültür programları, kısa spotlar, gençlere yönelik çeşitli programlar yayınlanacak.

'Mevcut kanallardan sıkılan, farklı arayış içinde olan izleyicilerin beklentilerini karşılaması ve medya sektörüne farklı bir tarz getirmesi' beklenen kanal, bilgi, eğitim, eğlenceyi, program kalitesinden ödün vermeden sunmayı amaçlıyor.

24 Ocakta başlayan test yayını sırasında alınan olumlu geri dönüşlerden, kanalın amacına ulaşacağı ve özellikle bazı programların tutkulu bir izleyici kitlesi oluşturacağı öngörülüyor.

Açıklamada yer verilen diğer ifadeler şöyle:

'Sözgelimi, dünyada ilk kez Türkiye'de TRT-Okul kanalında yayınlanacak 'Kontrol Sende' adlı yarışma programı, bütün internet kullanıcılarını ekrana bağlayacak. 24 saat web üzerinden yayınlanacak programın günlük 60 dakika özeti, hafta içi hergün 22.00'de yayınlanacak, cumartesi günleri de büyük bir şov programıyla, stüdyoda 21.00'de yayın ve elemeler verilecek. 'Bilmek İstiyorum' adlı yarışma programına, hem televizyondan hem de internetten katılmak mümkün olabilecek. Kendini hoca sanan sevimli, öğrenci dostu 'Radi Hoca' ise gün boyu yayınlanan TRT-Okul programlarıyla dalga geçecek, hergün öğrencilerin sorularını cevaplayacak. 30 Saniyelik, 1 dakikalık kısa animasyonlarla hazırlanmış spotlar, izleyiciye sıkmadan, hayatın her alanında bilgiler verecek. Kanalın yayın akışı, lego mantığıyla ve 20 dakika baz alınarak oluşturuldu. Aktüel eğitim kültür programları 20 dakika, bilgilendirici programlar 10 dakika, 5 dakika, stüdyo programları 40 dakika, 60 dakika gibi sürelerle hazırlanıyor. Bu süreler, planlamada büyük kolaylık sağlayacak.' - ANKARA

Kaynak: AA / Eğitim

Eğitim Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title