Haberler

TRT Genel Müdürü Şahin'in, Osman Öcalan'la Yapıldığını Söylediği Röportaj Meclis Gündeminde

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in "Osman Öcalan'la da Yaptığımız Röportaj Var. Çekmecemde Duruyor. Somut Olarak Gösterebilirim, Abartmıyorum" Şeklindeki Sözlerini Meclis Gündemine Taşıdı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Kamu yayıncılığı olan, devletin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamak esaslarına göre yayın yapmak zorunda olan TRT'nin; uzun yıllar, kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın yönetim kadrosunda yer almış Osman Öcalan'la röportaj yapmasında güdülen amaç nedir" diye sordu.

Köktürk, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Önergesinde, TRT Genel Müdürü Şahin'in Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı işaret ederek söylediği, "Osman Öcalan'la da yaptığımız röportaj var. Çekmecemde duruyor. Somut olarak gösterebilirim, abartmıyorum" şeklindeki sözlerine yer veren Köktürk, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Kamu yayıncılığı olan, devletin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak ve kollamak esaslarına göre yayın yapmak zorunda olan TRT'nin; uzun yıllar, kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın yönetim kadrosunda yer almış Osman Öcalan'la röportaj yapmasında güdülen amaç nedir?

Bu röportajın AKP iktidarının sözde açılım politikasının akabinde gerçekleşiyor olması, Anayasamıza göre özerk olması gereken TRT'nin, çalışmalarını ve yayın anlayışını siyasal iktidarın belirlediği anlamına mı gelmektedir?

TRT Yasası'nın 5. maddesinin d fıkrasına göre "devlet otoritesini ortadan kaldırmak veya dil, ırk, din ve mezhep ayırımı yaratmak yahut sair herhangi bir yoldan bu kavramlara ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak amacı güden rejim ve ideolojilerin propagandasına yer vermemek' yükümümde olan TRT'nin, bu röportajı, etnik ayrımcılığa dayanan bir devlet düzeni kurmak amacı güden ideoloji ve örgütlerin propagandası niteliği taşımamakta mıdır?

Daha önce yapmış olduğu Reşadiye ve diğer yayınları da bu röportajla birlikte göz önünde tutulduğunda, TRT'nin, gelmiş olduğu yeni yayıncılık anlayışıyla varmak istediği hedef nedir? Bu hedef TRT Yasası'nın 5. maddesinde a fıkrasında yer alan "Anayasanın sözüne ve ruhuna bağlı olmak; devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, milli egemenliği, Cumhuriyeti, kamu düzenini, genel asayişi, kamu yararını korumak ve kollamak' ilkeleriyle bağdaşmakta mıdır?

Yine röportajlarda Reşadiye skandalına yönelik sorular üzerine "Yanlış hatırlamıyorsam Ankara dışındaydım, bir bakmamız lazım' diyerek özür dilemekten bile imtina eden TRT Genel Müdürü'nün bu yaklaşımları, yapılan hataların ihmalden daha çok kasıt unsuru içerdiğini mi göstermektedir?

Yine, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin röportajlarında Osman Öcalan'la yapılan ve çekmecesinde duran kaseti "ne zaman yayınlayacaksınız?' sorusuna, "Yeri ve zamanı geldiğinde' şeklinde verdiği yanıtla neyi kastetmiş, hangi süreci işaret etmiştir? Bu kasetin yayınlanmasının İbrahim Şahin'in deyimiyle "Yeri ve zamanı' nedir? Bir basın mensubumuzun deyimiyle "çekmece açılımı' ne zaman gerçekleşecektir?

Başta Mustafa Balbay olmak üzere pek çok ulusalcı basın mensubu ve aydın, yapmış oldukları röportajlar nedeniyle uzun süredir tutuklu iken ve bilgisayarlarına el konulmuşken, bölücü terör örgütüne yıllarca yöneticilik yapmış ve binlerce askerimizin ölümünden sorumlu, katliam emirlerini vermiş, aranan, kaçak, malum kişiyle yapılan röportaj konusunda idari ve adli yasal işlemler yapılmayacak mıdır?

Osman Öcalan'la yapılan bu röportaj için, bütçesi, halkımızdan alınan kaynakla oluşturulan TRT herhangi bir ödemede bulunmuş mudur?

Devlet adına gidip Osman Öcalan ile görüşen ve onu parti kurup siyaset yapması için Türkiye'ye dönmeye davet eden devlet görevlileri veya siyasetçiler kimlerdir?"(ANKA)

(EÖ/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Şimdi ABD ve İsrail düşünsün! Çin'den tam bağımsız Filistin devletinin kurulmasına tam destek

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Çorum'un Alaca ilçesini sel vurdu! Evler ve tarım arazileri sular altında kaldı

Bakmadan Geçme

Survivor ilk eleme adayı kim oldu? Dün akşam Survivor'da dokunulmazlığı kim kazandı? 30 MAYIS BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Çin Filistin'i destekliyor mu? Çin, Filistin-İsrail savaşında kimi destekliyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 30 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl, hastalığı ne? Kadir İnanır'ın son durum ne? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 30 Mayıs dün gece deprem mi oldu? İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Bugün (30 Mayıs) Resmi Gazete kararları neler? Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur?
Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

Macron'dan Filistin sözü: Gerekli reformlar yapılırsa tanırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title