Haberler

    Trio Dor, Poulenc & Glinka

    Trio Dor, Francis Poulenc ve Mikhail Glinka'nın obua, fagot ve piyano kompozisyonlarından oluşan bir program ile Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Trio Dor, Francis Poulenc ve Mikhail Glinka'nın obua, fagot ve piyano kompozisyonlarından oluşan bir program ile Mozarthaus'a konuk oluyor.

    Trio Dor

    Kaan Civelek, obua

    Gizem Birçek, fagot

    Rauf Paşaoğlu, piyano

    Konser Programı:

    F. POULENC | Obua ve Piyano Sonatı, FP185

    M. GLINKA | Fagot ve Piyano Sonatı

    M. GLINKA | Obua, Fagot ve Piyano için Üçlü, re minör "Trio Pathétique"

    F. POULENC | Obua, Fagot ve Piyano için Üçlü, FP43

    KAAN CİVELEK, obua

    1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Obua Bölümü'nü kazandı. İlk Obua çalışmalarına İrfani Özdemir ile başladı daha sonra Meral Vural Leblebicioğlu ile çalışmalarına devam etti. Oda müziği çalışmalarını Sedat Civelek ile yaptı. 2006 yılında İngiltere'de Mourise Bourge ile Obua çalışmalarında bulundu.2007 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası' nın yaptığı sınavı  kazandı.2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' ndan başarılı bir şekilde mezun oldu. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası' nda yer aldı. 2005 yılı' nda  Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası' nda çalıştı.Yurt içi ve Yurt dışında oda müziği ve solo alanlarda pek çok konserler verdi. Sanatçı 2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde J.Strauss'un Obua Konçertosu' nu seslendirdi.Kaan Civelek halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası' nda Obua Sanatçı' sı olarak görevine devam etmektedir.

    GİZEM BİRÇEK, fagot

    İlk müzik çalısmalarına Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda başladı. 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu'nu kazanarak Fagot Ana Sanat Dalı'na kabul edildi. Fagot Çalışmalarına Dimitry Zlatovsky ile başlayıp lisans eğitimini Prof. Ali İrfan Peksoylu ile sürdürdü. Bilkent Gençlik Senfoni orkestrasının bir üyesi olarak birçok konserler verdi. 2000 yılı Ağustos ayında Avusturya'nın Viyana şehrinde gerçekleşen Viyana Müzik Semineri'ne katılarak Prof. Gottfried Pokorny ile çalıştı, seminer kapsamında birçok solo ve oda müziği konserleri verdi. 2003 senesinde Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden "Şeref" derecesi ile mezun oldu. 2004 yılı Mart ayından itibaren çalışmalarına Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etti. Bismarck/Mandan Senfoni Orkestrası ve Western Plains Opera Company'nin yani sira birçok orkestrada çalıştı. 2005 yılında İsviçre'nin Lugano şehrinde İsviçre İtalyan Konservatuarı'nı kazanarak Prof. Gabor Meszaros'un sınıfına kabul edildi ve Yüksek lisans çalışmalarına başladı. Burada Basel Festival Orkestası başta olmak üzere Locarno Oda Orkestrası, Conservatorio della Svizzera Italiana Orkestrası ve CSI Nefesli Sazlar Ansambl gibi çeşitli orkestra ve oda müziği grupları ile İsvçre'nin birçok şehrinde konserler verdi. 2008 yılında Conservatorio della Svizzera İtaliana'dan yüksek lisans derecesini alarak mezun oldu. Aynı sene Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönerek Minot State University Müzik Eğitimi Bölümü'nde ikinci yüksek lisans programına başladı. Bölüm başkanı Dr. Ken Bowles ile 1 yıl çalıştı ve Nefesli sazlar oda müziği literatürü üzerine araştırma yaptıktan sonra 2010 yılında Türkiye'ye döndü. Bir süre Antalya Devlet Senfoni Orkestrasında çalıştı. Antonio Vivaldi'nin Re minör Fagot Konçertosunu Orkestra Akademik Başkent eşliğinde seslendiren sanatçı 2016 Mart ayinda Ankara'da gerçekleşen Maestro Sergio Azzolinin ustalık sınıfına katıldı. Fagot ve oda müziği çalışmalarına ve müzik eğitmenliğine Baskent Universitesi Devlet Konservatuvarı'nda çeşitli konserler, dersler ve etkinliklerle devam etmektedir.

    RAUF PAŞAOĞLU, piyano

    1960 yılında Bakü'de doğdu. 7 yaşında ünlü şancı Bülbül adını taşıyan müzik okulunun piyano bölümüne kabul edildi. 1978 yılında okulu başarıyla bitirdi ve aynı yıl Azerbaycan Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne kabul edildi. Üniversite yıllarında ünlü piyano hocaları Prof. Zöhrab Adıgüzelzade ve Prof. Rauf Atakişiyev ile çalıştı. 1983 yılında Konservatuvarı başarıyla bitirdi ve aynı yıldan itibaren Azerbaycan Devlet Opera ve Balesi'nde, Azerbaycan Devlet Filarmonisinde, Azerbaycan Devlet Konservatuvarı'nda çalıştı. 1995 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından davet edilmiş ve 2008 yılına kadar Ankara Devlet Opera ve Balesinde piyanist olarak çalıştı. Bu yıllar içerisinde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla beraber solo ve orkestra eşliğinde konserler verdi. 2008 yılından beri Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Hacettepe Üniversitesi Azerbaycan Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title