Haberler

Travestiler Transseksüel Açılımı İstiyor

4 Yıl Önce Kurulan Adı Gökkuşağı Olan Türkiye'nin ilk Travestileri 'Travesti Transseksüel Açılımı İstiyoruz" Dedi.

BURSA'da 4 yıl önce kurulan ve kısa adı Gökkuşağı olan Türkiye'nin ilk Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri, Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği'nin Başkanı Öykü Evren, üyelerinin çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini söyleyerek, "Toplumun içinde insanca yaşamak istiyoruz. Bu nedenle hükümetten bizimle ilgili bir çalışma istiyoruz. Bir travesti transseksüel açılımı istiyoruz" dedi.

Dernek merkezinde açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aleviler, Ermeniler, Kürtler ve Romanlar için açılım yaptığını belirterek, "Bizler de bu ülkede yaşayan vatandaşlarız. Biz de yasal haklarımızı istiyoruz. Dışlanmak istemiyoruz. Toplumun içinde insanca yaşayalım istiyoruz. Bu nedenle hükümetten bizimle ilgili bir çalışma istiyoruz. Bir travesti, transseksüel açılımı istiyoruz" diye konuştu.

"BAKAN KAVAF'IN AÇIKLAMASIYLA TOPLUMUN NEFRETİ BİZİM ÜZERİMİZE ÇEKİLDİ

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın "Eşcinsellik hastalıktır" açıklamasını da eleştiren Evren, Kavaf'ın yaptığı bu açıklamayla, toplumun nefretini kendilerinin üzerine çektiğini öne sürdü. Evren, "Zaten arkadaşlarım çok zor şartlar atında yaşıyorlar, aileleri ve toplum dışlıyor. Zaten fuhuş dışında hiçbir seçenekleri yok. Ben pembe kimlikli bir kadın olarak iş bulamıyorum ki, bu durumun arkadaşlarım için ne derece zor olduğunu ben daha iyi biliyorum" dedi.

"EL SANATLARI ÜRETİM MERKEZİ AÇMAK İSTİYORUM"

Fuhuş yaparak geçimlerini sağlayan travesti ve transseksüellerin topluma kazandırılması için çeşitli girişimlerde bulunduğuna dikkat çeken Öykü Evren şunları söyledi:

"Arkadaşlarımın bir proje kapsamında istihdam edilmesini istiyorum. AB'den bu konuyla ilgili yığınla proje var. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmak istiyoruz. En azından buna engel olmasınlar. Mesela ben, el sanatları üzerine üretim merkezi açmak istiyorum. 4-5 arkadaşım buradan ekmek paralarını kazanabilirler. Bize destek olsunlar. Bizden korkmasınlar. Biz vebalı değiliz. Bizim de anne-babamız var. Bizim fuhuş dışında neden başka seçeneğimiz yok? Neden bize sahip çıkılmıyor. Kürtlere, Alevilere sahip çıkıyorlar. Peki, biz ne olacağız?"

Işıl ARSLAN-KAMERA:Hüseyin TüCCAR/BURSA,(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Dursun Özbek'in 'Delikanlıysa gel' çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

Dursun Özbek'in "Delikanlıysa gel" çağrısına Ali Koç'tan gece yarısı bomba yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title