Haberler

TRAKYAKA ve TTGV'den İşbirliği Protokolü

Güncelleme:

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde kaynakların etkin kullanımı ve bölgesel kalkınmanın sürdürülebilmesi amacıyla, TRAKYAKA ve TTGV arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde kaynakların etkin kullanımı ve bölgesel kalkınmanın sürdürülebilmesi amacıyla, Trakya Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, imzalanan işbirliği protokolüyle, "Endüstriyel Simbiyoz Projesi" için iki kurumun ortaklaşa çalışma kararı aldığı belirtildi.

Endüstriyel simbiyoz uygulamalarının, işletmeler arasında madde, atık, yan ürün ve enerji değişimi başta olmak üzere olası her türlü kaynağın ortaklaşa kullanılması anlamına geldiği belirtilen açıklamada, her iki kurumun ortaklaşa attığı bu adımın, bölgenin ekonomik gelişmesine önemli katkı sağlamasının beklendiği ifade edildi.

İki kurumun birlikte gerçekleştirecekleri projeyle, bölgedeki endüstriyel simbiyoz uygulamalarının yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması, bölgesel ve sektörel analizlerin yapılarak mevcut potansiyelin ve stratejinin belirlenmesinin hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Endüstriyel simbiyoz projesi üç aşamadan oluşuyor. Projenin ilk aşamasında, endüstriyel simbiyoza yönelik sektörel analiz ve potansiyel belirleme faaliyetlerinin yanında çevresel etkileri yüksek sektörler için temiz üretim gereksinimleri de ortaya konacak. Diğer aşamalarda ise ilk aşamadan elde edilecek çıktılar doğrultusunda fizibilite alanları belirlenecek ve fizibilite çalışmaları gerçekleştirilecek. Bölgede hayata geçirilecek projeyle bölge kaynaklarının etkin kullanımının sağlanarak bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliği doğrultusunda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri açısından önemli fırsatlar ortaya çıkarması bekleniyor."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Trakya Bölgesi Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title