Haberler

Trakya'da Coşkulu 30 Ağustos

30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İlçelerinde Coşku İle Kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne,Kırklareli,Tekirdağ ve ilçelerinde coşku ile kutlandı. Kutlamalarda tören alanını dolduran ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar tören geçişi yapan Mehmetçiği ayakta alkışladı.

Edirne'de Zafer Bayramı töreni sabah saat 09.30'da Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci'nin Atatürk Anıtına çelenk sunması ve ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra ilin önde gelen 3 ismi saat 10.30'da Talatpaşa caddesi'ndeki resmi tören alanına geldi ve askeri araç üzerinden halkı selamladı. Bayram ile ilgili yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından asreri birliklerin bando eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı. Tören geçişini vatandaşlar ayakta alkışladı. Törenin sona ermesinden sonra Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci eşleri ile birlikte yürüyerek Ordu Evine gittiler.

Kırklareli'nde ise tören sabah saat 08.30'da Vilayet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, anıta çelenk sundu ve ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Ordu Evi'nde Tuğgeneral Sinan Yayla'nın tebriki kabulünün ardından Vilayet meydanındaki tören alanına gelindi ve Vali Aydoğdu, Başkan Çağlayan ve Tuğgeneral Yayla, askeri araç üzerinden halkın bayramını kutladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından askerler resmi geçişini yaptı ve ardından törenler sona erdi.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesi'ndeki törende ise çocuklar unutulmadı ve 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin tören geçişinde zırhlı araçlara bindirilen çocuklar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak halkı selamladılar.

Tekirdağ'da ise tören sabah saat 09.30'da Atatürk Anıtına Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük'ün çelenk sunmasıyla başladı.Daha sonra Tuğgeneral Küçük, Ordu Evi'nde tebrikleri kabul etti ve ardından resmi töreni yapılacağı sahil kenarındaki Atatürk Bulvarı'na geçildi. Burada Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük'ün askeri araç üzerinden töreni izlemeye gelen halkın bayramını kutladı. Tekirdağ Yelken İhtitas Kulübü üyeleri ise denizde Türk bayrağı açtı. Tören askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Edirne,Kırklareli ve Tekirdağ'ın ilçelerinde de coşku ile kutlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title