Haberler

Trafik Terörü Can Yakıyor

Güncelleme:

"Sanattan Portreler" programında konuşan Milli Ralli Pilotu Burcu Çetinkaya, trafik kazalarında yaşanan kayıpların, terör olaylarındaki can kayıplarından daha fazla olduğunu söyledi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği, Büşra ve Kübra Sönmezışık'ın sunduğu "Sanattan Portreler" programına Milli Ralli Pilotu Burcu Çetinkaya konuk oldu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda Çetinkaya, motor sporlarına ve hayatına dair merak edilenleri yanıtladı.

HAYALLERİM İÇİN YOLA ÇIKTIM

Otomobil sporuna nasıl başladığını anlatan Burcu Çetinkaya, "Her şey ne istediğini bilmekle ve mücadele etmekle ilgili. Her kadın, erkeklerin dünyasında olmak zorunda değil. Bazı alanlar erkeklerin dünyası olarak geçiyor ve gerçekten öyle. Siyaset ve motor sporları böyle. Ben erkeklerin dünyasında başarılı olacağım iddiasıyla yola çıkmadım. Ben, otomobil sporlarını çok severek büyüdüm ve hayallerimden emin olarak yola çıktım. Otomobil sporlarında uluslararası başarılar elde etmek istiyorum" diye konuştu.

'RALLİ PİLOTU BÖYLE Mİ OLUR?' DİYORLAR

Ralli pilotu olmasının aksine trafikte çok daha dikkatli olduğunu aktaran Çetinkaya, "İstanbul trafiğinde hiç kaza yapmadım. Bunu çok dikkatli araba kullanmama bağlıyorum. Arabama oturanlar bir ralli pilotu böyle mi olur diyor. Trafik kazalarında her gün 10 kişi ölüyor. Senede 3 binin üzerinde insan sadece trafik kazalarında ölüyor. Bu durum terörün ülkemizde katlettiği rakamın çok üzerinde. Ciddi bir sorumluluk var ve herkesin duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Topbaş Çetinkaya Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title