Haberler

"Trafik Kurbanları Anıtı"na Ziyaretçi İlgisi

Güncelleme:

Konya Karapınar karayoyolunda tankerle otobüsün çarpışması sonucu hayatını kaybeden 49 kişinin anısına yapılan Trafik Kurbanları Anıtı, sürücülerin uğrak yeri oldu.

Konya- Karapınar karayoyolunda 17 yıl önce tankerle otobüsün çarpışması sonucu hayatını kaybeden 49 kişinin anısına yapılan "Trafik Kurbanları Anıtı", sürücülere trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturuyor.

24 Ekim 1997'de Konya- Karapınar karayolunda yolcu otobüsü ile akaryakıt tankerinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, çoğunluğu Niğde Üniversitesi öğrencisi 49 kişinin yanarak can vermişti.

Yaşanan facianın ardından Niğde Üniversitesince kazanın meydana geldiği yere "Trafik Kurbanları Anıtı" yapıldı.

Konya'nın Karapınar ilçe sınırlarında yer alan anıt, sürücülerce ziyaretçi akınına uğruyor. Şehirler arası yolda seyehat eden yolcular ve sürücüler anıt alanında mola verip, kazada hayatını kaybedenler için dua ediyor.

"Trafik Kurbanları Anıtı" uyarı anıtı

Anıt yanında bulunan yakıt tankeri üzerinde sürücülere yönelik trafik kurallarına uyulması konusunda uyarılar yer alıyor. Yürek yakan bu kaza sonucu yapılan "Trafik Kurbanları anıtı" sürücülerin hız yapmaması ve trafik kurallarına uyulmasında önemli bir rol oynuyor.

17 yıl önce 31'i öğrenci 49 kişi yanarak can vermişti

Niğde ve Erciyes Üniversitesi öğrencisi olan 49 kişiyi taşıyan otobüs, gelen tanker ile çarpışmış kazada tanker sürücüsü ile otobüste bulunan 49 kişi feci şekilde yanarak hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden 31 öğrenci ve 18 yolcu adına kazanın meydana geldiği yerde Niğde Üniversitesi Rektörlüğü tarafından anıt yaptırılmıştı. Anıt alanı daha sonra Karapınar Belediyesi tarafından koruma altına alınmış ve hayatını kaybedenlerin isimlerini taşıyan 49 adet çam fidanı dikilmiş anıtı bölgesine çeşme ve sürücülere yönelik uyarı levhaları asılmıştı. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Niğde Üniversitesi Karapınar Konya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title