Haberler

Trafik Günü ve Trafik Haftası Kutlanıyor

Uluslararası Karayolu Trafik Günü ve Trafik Haftası nedeniyle Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Çolak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli ile Şoförler Odası Başkanı Mehmet...

Uluslararası Karayolu Trafik Günü ve Trafik Haftası nedeniyle Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Çolak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli ile Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ertürk, Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti.

Valilik Brifing Salonunda gerçekleştirilen ziyarette İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar haftanın anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, "Trafik kazalarının gerçekleşmesinde insan unsurunun payı dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yüzde 90'ların üzerindedir. Gelecekte trafik kurallarını özümsemiş, bilinçli bireylerden oluşan çağdaş bir trafik ortamı oluşturma hedefimiz çerçevesinde, İlimizde konusunda uzman trafik görevlilerimiz tarafından 2012-2013 eğitim dönemi içerisinde 7400 öğrenciye trafik eğitimi verilmiştir. Ülkemizde trafiğe kayıtlı 16 milyon aracın ve 23 milyon sürücünün varlığı dikkate alındığında, 10 yıllık trafik eylem planı kapsamında fahri müfettiş sayısı ülke genelinde 10 bin 500'e çıkartılırken, bu kapsamda ilimizdeki fahri müfettiş sayısı 63'e ulaşmıştır" dedi.

Kilis'te kalan Yabancı uyruklu misafirlere değinen Akpınar konuşmalarını şöyle sürdürdü "Suriye'den araçları ile ilimizde ikamet eden Suriyeli misafirlerin şehir trafiğine bir yoğunluk kattığı bilinen bir gerçektir. Bu geçici sorunun aşılması amacıyla öncelikle gümrük bölgesinden evrak eksiği bulunan Suriye plakalı araçların geçişine müsaade edilmezken,

diğer yandan şehir içerisinde kural ihlali yapan Suriye araçlarına ağırlıklı olarak peşin ödeme uygulaması getirilmek sureti ile denetimlere devam edilmektedir" dedi.

Hafta etkinlikleri çerçevesinde yapılacak organizasyonlardan da bahseden Akpınar "06-10 Mayıs tarihleri arasında Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda uygulamalı olarak trafik eğitim ve yine aynı tarihlerde Cumhuriyet Meydanında Trafik Standının açılarak vatandaşlarımızın görsel olarak bilgilendirilmesi yönünde faaliyetlerin icra edilmesi planlanmıştır" dedi.

Vali Tapsız ise yaptığı konuşmasında, "Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde halkımızın trafik konusunda bilinçlendirilmesi lazım. Şehir içi trafiği aksatan en önemli şeylerden biri yollardaki bozukluklar ve yol döşemenin tamamlanmamış olması. Ayrıca şehir içindeki önemli yerlerin ve kamu binalarının yerinin levhalarla belirtilmesi lazım. Bunlar yapıldığında ve trafik kurallarına uyulduğunda trafik sorunlarımızın daha da azıldığını, minimuma indiğini göreceğiz" dedi.

Vali Süleyman Tapsız tarafından, İlimizde dolmuş şoförlüğü yapan Cemal Yalçın'a yılın sürücüsü plaketi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeline de başarı belgesi takdim edildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Trafik Haftası Akpınar Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title