Haberler

TradeMaster Üniversitelerde

Güncelleme:

İlk TradeMaster Elektronik Uygulama Merkezi, "TradeMaster Economics Platform" adı altında Bilkent Üniversitesi'nde açıldı.

İş Yatırım, teorik bilgilerin pratik uygulama ile verimli bir şekilde birleşmesini sağlamak amacıyla, önde gelen üniversitelerle işbirliğine giderek, üniversite bünyesinde bütün öğrencilerin gerçek zamanlı verilerle sanal işlem gerçekleştirebilecekleri TradeMaster Elektronik Uygulama Merkezleri kurmaya başladı. 4 Kasım tarihinde Bilkent ve ODTÜ üniversitelerinde düzenlenen açılış törenlerine Rektörler, Öğretim Görevlileri, İş Yatırım yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ TRADEMASTER ECONOMICS PLATFORM

Açılışa Bilkent Üniversitesi'nden Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, Rektör Prof. Dr. Abdullah Atalar, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Dilek Önkal ve Ekonomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selin Sayek Böke ile İş Yatırım'dan Genel Müdür Erdal Aral, Genel Müdür Yardımcısı Mert Erdoğmuş ve Pazarlama Müdürü Can Pamir katıldı. Açılış konuşmasında benzer kapsamda bir proje düşünürken İş Yatırım'la yollarının kesiştiğini belirten Doç. Dr. Selin Sayek "İş hayatına iyi eğitimli bireyler kazandırmaktan ekonomik verimliliğin artırılmasına kadar birçok boyutu olan bu projenin yurtdışındaki örneklerine benzer bir şekilde derslere paralel yürütüleceğini" söyledi.

Rektör Prof. Dr Abdullah Atalar ise, İş Yatırım'ın sektördeki önemine dikkat çekerek, Bilkent Üniversitesi ve İş Yatırım gibi kendi alanlarında iki köklü kurumun bu projede işbirliği yapmalarının ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti.

İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral konuşmasında finans biliminin birçok yeniliklere imza attığını ve bu yenilikler doğrultusunda finans alanında çalışan profesyonellerin de kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Aral, "Platformun yaşayan, canlı bir cazibe merkezi olmasını sağlayabilmek için İş Yatırım olarak gerekli desteği sağlayacağız. İş Yatırım uzmanları konuk konuşmacı olarak derslere katılacaklar. Finansal bilinçliliğin artırılmasında önemli bir rol oynayacak bu merkezlerde süreci daha renkli hale getirmek için üniversiteler arası bir portföy yarışması da planladık. Yarışma boyunca dönemsel toplantılarda akademisyenler ve İş Yatırım uzmanları, öğrencilerin performanslarını ve yatırım stratejilerini değerlendirerek yönlendirmelerde bulunacaklar. Yarışma sonunda da dereceye girecek öğrencilere İş Yatırım'da staj ve hatta iş olanakları sunmayı da hedefliyoruz" dedi.

Açılışın ardından katılımcılara platformdaki uygulamalar hakkında detaylı bilgi verildi. İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Erdoğmuş, TradeMaster kullanımının sadece kurulan merkezlerle sınırlı olmadığını uygulamanın her türlü mobil cihaz ve tablet bilgisayarda kullanıldığını belirterek, öğrencilerin istedikleri cihazla Türkiye veya yabancı piyasalarda işlem yapabileceklerini ifade etti.

ODTÜ TRADEMASTER INVESTMENT LOUNGE

"TradeMaster Investment Lounge" adı ile ODTÜ İşletme Bölümü'nde açılan merkez ise işlem salonu ve okuma odası olmak üzere iki bölümden oluşuyor.

Açılışa ODTÜ'den Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar, İİBF Dekanı Prof. Dr. Eyüp Özveren, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve İşletme Bölümü öğretim üyeleri ile İş Yatırım'dan Genel Müdür Erdal Aral, Genel Müdür Yardımcısı Mert Erdoğmuş ve Pazarlama Müdürü Can Pamir katıldı. İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Seza Danışoğlu yaptığı açılış konuşmasında, İş Yatırım'ın bu proje ile geleceğin ODTÜ'lü finans profesyonellerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar, İş Yatırım'la bu projenin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, İş Bankası Grubu'yla yakın ilişkilerini çok yönlü devam ettirmek istediklerini, bu projenin de akademiyle iş dünyasının bir araya getirmede önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İş Yatırım Genel Müdürü Erdal Aral, bu işbirliklerini sosyal sorumluluk kapsamında değerlendirdiklerine ve finans biliminde olan son gelişmelere değindi. Aral, Markowitz ve Sharp'ın etkin piyasa modelini sorgulayarak 2002 yılında aldıkları Nobel ödülünü örnek vererek, bu gelişmelerin iş dünyasının da takip etmesi gerektiğini ifade etti. Bu projenin akademi ve iş dünyası işbirliklerine yardımcı olmasını temenni ettiklerini, belki de TradeMaster'ın sağladığı verilerle yapılacak araştırmaların Nobel ödülüne ulaşılmasına bir vesile olabileceğini sözlerine ekledi.

Projenin hayata geçmesi için yapılan uyumlu çalışma nedeniyle iki kurumun yetkililerine de teşekkür eden İş Yatırım Pazarlama Müdürü Can Pamir eski bir ODTÜ'lü olarak böyle bir projede yer almaktan heyecan duyduğunu belirterek "biz öğrenciyken gazetelerin ekonomi sayfalarını takip ederek hisse portföyleri oluştururduk. Artık öğrenciler, anlık verilerle elektronik ortamda işlemlerini gerçekleştirip, portföylerini yönetebilecekler" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilkent Üniversitesi Abdullah Atalar Ali Doğramacı Erdoğmuş Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title