Haberler

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: "Susturulduk"

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, "Uzun süredir birlikte değildik.

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, "Uzun süredir birlikte değildik. Susturulduk. Bugün konuşabiliyoruz" dedi.

Tesislerde basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş, sözlerine şöyle başladı:

"Ligin değerlendirmesini yaparken futbol adamı olarak geçen süreçten ders çıkarıp doğrular için ışık vermek istedik. Kendimizi sorgulamak, düzgün çalışmak için yanlışları ortaya koymak istedik. İlkeli, dürüst, keyif veren, keyif alan fark yaratan bir takım olmak istemiştik. Futbola odaklandık. Kimseyi kandırmak istemedik. Kendimize ve başkalarına saygı gösterdik. Futbolun güzel bir oyun olduğunu bilerek keyif aldık. Hedefimiz vardı. Avrupa'da olmak. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için yoğun çaba harcadık. Tutarlıydık. Taraftarımız destekledi. Oyuncu, teknik heyet, yönetim ve personel çok çalıştı. En iyi verimi almaya çalıştık. Liverpool'a elendik. Kupada kaybettik. 82 puanla ikinci olduk. Daha iyisini yapabilirdik. Bizim de hatalarımız oldu. Teknik, taktik, transferler, mukavalesi biten oyuncular, medya ilişkileri ve hakemler gibi. Hepsi sorgulanabilir. "

"HAKEM ATAMALARI RAYINDAN ÇIKTI"

Toplantının bu bölümünde basın toplantısı odasında bulunan televizyondan kendi lehlerine ve aleyhlerine verilen kararlar ile Fenerbahçe'ye verilmeyen kartları gösteren Şenol Güneş, hakem hatalarını eleştirirken de şunları söyledi:

"Ama farklı maçlarda benzer pozisyonda çelişkili kararlar çok verildi ve bu özellikle ikinci yarı yapıldı. Hakemlerin baskı altına alınması doğru değil, hakemlerin de baskı yapanların tarafına geçmesi doğru değil. Bu yapıldı ve hakemler darmadağın oldu. Hakem atamaları, hakem kararları rayından çıkmıştır. Bu daha çok rakipler için olmuştur. Hatalardan çok baskı altında kararlar verilmiştir. Örneğin Cüneyt Çakır, Avrupa'da iyi, Türkiye'de yanlış kararlar verdi denildi. Bizim kupa maçında, İstanbul'daki Beşiktaş maçında yediğimiz ofsayt golüne ne demeli Cüneyt Çakır'ın? Kimse birşey demedi buna ama biz kupayı kaybettik. Gaziantep maçında da lehimize verdi. Biz bunları söylemedik. Hakemler duygularıyla hareket etti. Bunun adını koyamayız. Herkesin sorumluluğu var. Ben sadece bunun tarafsız medya tarafından değerlendirilmesini istiyorum. Ligin ikinci yarısında farklı bir hava oluşturuldu ve bu da hakem kararlarına etkili oldu. Ben bunu hakemler artık bizim lehimize kararlar versin diye söylemiyorum. Haksızlığı değil, düzensizliği ve kötü niyeti görüyorum. Kimseye saldırım olmadı. 3 penaltı incelensin, diyenler bir maçta 3 penaltı kazandı. Bunları irdelemem. Bunları konuşmam. Dikkatli olalım. Biz bu ülkenin insanıyız. Kavgadan yana değiliz. Kaybedip, kazanabiliriz. Mazeret üretmiyoruz. Çalışarak iş yapmak istiyoruz. Kimsenin kötü niyeti olmasın. Hata olabilir ama niyet önemlidir. İlk yarı 42, ikinci yarı 40 puan aldık. Rakip ilk yarı 33, ikinci yarı 49 puan aldı. Onlar da emek verdiler. "

"HAKEMLER ETKİLENDİ"

Ligin ikinci yarısında oluşturulan havadan hakemlerin etkilendiğini de ifade eden Güneş, "Ben bunu hakemler artık bizim lehimize kararlar versin, diye söylemiyorum. Haksızlığı değil, düzensizliği ve kötü niyeti görüyorum. Kimseye saldırım olmadı. 3 penaltı incelensin, diyenler bir maçta 3 penaltı kazandı. Bunları irdelemem. Bunları konuşmam. Dikkatli olalım" dedi.

"LİG TV TOPLANTIMIZI CANLI YAYINLAMAYARAK NİYETİNİ ORTAYA KOYMuşTUR"

İyisiyle kötüsüyle ligin geride kaldığını da ifade eden Güneş, "İlk yarı 42, ikinci yarı 40 puan aldık. Rakip ilk yarı 33, ikinci yarı 49 puan aldı. Onlar da emek verdiler. İyisi ve kötüsüyle lig geride kaldı. Biz üzgünüz. Doğal karşılanmalı. İki şampiyon söylemine katılmıyorum. İkinci yarının başından itibaren bu kampanyayı yapan insanların bunu söylemesi daha acı. Milli Takıma başarılar diliyoruz. Gelecek yılın bu yıldan daha iyi olmasını istiyoruz. Bütün bunların içinde aynı düşüncelere sahibiz. Kaos ortamını eleştirenler bunu yaratmamak için daha dikkatli olmalı. Transfer düzeni önemli. Kulüpleri zor durumda bırakıyor. Zenginleri daha zengin yapıyor. Altyapıdan kadroya alınan futbolcuların formalitenin dışına çıkmasını istiyorum. Ayrıca bugün ilk defa Lig TV toplantımızı canlı yayınlamayarak niyetini ortaya koymuştur" dedi.

"YUNUS YILDIRIM İKİNCİ YARI HİÇ FENERBAHÇE MAÇI YÖNETMEDİ"

Şenol Güneş, daha sonra soruları yanıtladı. Bordo mavililerin teknik patronu "Abdurrahman Arıcı'nın, Eskişehirspor maçı öncesinde Eskişehir'e gittiğini ve benzer olaylar yaşandığını söyledim. Bunun üzerine gidilmedi. Buradaki eksiklik kimde? Fenerbahçe Yunus Yıldırım'ı istemedi. Bir daha verilmedi. Bu konularda ne söyleyeceksiniz" şeklindeki soruya şu cevabı verdi:

"Bu konuda ne yaparsanız yapın değişmez. Güçlü olan gücünü kullanır, alttaki ezilir. Biz bunun aza inmesi için uğraşıyoruz. Yunus Yıldırım ikinci yarıda bizim üç maçımızı yönetti. Fenerbahçe maçlarına gidemedi. Bunu Oğuz Sarvan bilmiyor mu? Herkes her şeyi biliyor. Olabildiğince herkesi memnun ederek bu düzen yürütülmeye çalışılıyor. Yaşanan olaylar sonrasında bir açıklama yaptık. Galatasaray ve birkaç kulüp de buna dahil oldu. Sonra birkaç maç lehimize karar verildi. Sonra yine eskiye döndü. Bu düzen böyle gitmemeli. Çelişkiler ortada. Fenerbahçe şampiyon yapıldı, demek doğru değil. Tüm takımlar emek verdi ama bu emekler içinde eğer söylediğiniz şekilde Abdurrahman Arıcı'nın bu işlere girmesini konuşmak bize yakışmaz. Biz o işlere girmeyelim. Biz sahada kalalım. "

"SUSTURULDUK"

Şenol Güneş, "Susturulduk" kelimesini açmasını isteyen soru üzerine şunları söyledi:

"Susturulmak şu; benim söylediklerim farklı aktarıldı. Bu da bir nevi susturulmaktır. Üzerimize saldırıldı. Güvensizlik havası yaratılmaya çalışıldı. 1996'da da bunu yaşadım. İşimizi yapalım, dedik. Bu toplumda özellikle medya, susturulmanın ne demek olduğunu bilen bir kesim olmasına rağmen tersini yapıyor. Siyasi konulara seçim olduğu için girmek istemiyorum, ama şık bir durum değildi o günkü durum. "

"GÖREVİME DEVAM EDİYORUM"

Takımın başında görevine devam edeceğini de açıklayan Şenol Güneş, şöyle devam etti:

"Ben işime devam ediyorum. Takımdan sorumluyum. Bugüne kadar hep samimi olmaya çalıştık. Şimdi de aynı. Trabzonspor'un yönetimi var, teknik heyeti var. Biz takımdan sorumluyuz. Benim tek sorumlu olmam için kulübün sahibi olmam lazım. Ben ailemden sorumluyum. Oyuncu alınacaksa söylerim, alınır alınmaz, para vardır, yoktur, o başka bir şey. Benim gücümün yettiğince olur. Olmazsa ne yaparsın, işimi yapmaya devam ederim. Selçuk ve Egemen kanaatime göre ayrıldılar. Kayıptır. Yeni bir olay değildir. Yönetime de söylüyorum. Bugüne geldikten sonra konuşmak yanlış. Kalabilirse kalsınlar. Tercih hakları oyuncunun eline geçince durum farklı oluyor. "

Colman'la her hangi bir sıkıntılarının olmamasına rağmen oyuncunun takımla Trabzon'a dönmediğini de ifade eden Güneş, "Colman'ın takımdan gitmek istediğini bize menajeri söyledi. Dönmeme ihtimali var. Transferi söz konusu. Yolda tercümanımız, bana Jaja ve Colman'ın dönmek istemediklerini söyledi. Bu durumda yanlış yapacaklarını, arkadaşlarına saygısızlık olacağını ifade ettim. Ama gittiler. Gelirlerse ne karar vereceğimizi sonra belirleyeceğiz" diye konuştu.

"TÜRK OYUNCULARIN GİTMESİ SIKINTI OLDU"

Mevcut kadrodan giden Türk oyuncularla anlaşamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını doğrulayan Güneş, bu konuda şunları söyledi:

"Eğer onlar kalsaydı, diğer boşluklar yer değiştiriyor olacaktı. Büyük sıkıntımız var. Şampiyonluğu kaybetmemizin yanında kadromuz konusunda da sıkıntı doğdu. Telafi etmek için oyuncu alacağız. Uyum sorunu olacak. Transfer yönetmeliklerindeki kurallar da bizi zorluyor. Gidecek oyuncular da belli değil. Özellikle yabancılar konusu sıkıntılı. Hem oynamayıp, hem büyük para alıp, hem de takımda kalmak sıkıntı. Eğer Jaja gidecekse sıkıntı. Yattara başlarda küsüyordu oynamadığında. Son bir ayda takımın genç oyuncusu gibiydi. Ama anlaştıktan sonra böyle oldu. Yattara'yı seviyoruz. Kalmasını da istedik. Son maçta kendisiyle de konuştum. Bir olumsuzluğunu görmedim. Ama ne kadar samimiydi bilmiyorum. Son maç öncesi kendisine ihtiyaç varsa oynatacağımı söyledim. 5 dakika da olsa oynatacağımı anlattım ama kafasının karışık olduğunu söyledi. "

Güneş, tüm Türk oyuncularla yola devam etmek istediklerini ama şu anda Umut Bulut'un da transferinin söz konusu olduğunu ifade etti. Güneş, Cale'ye ise teklif gelmeleri durumunda izin vereceklerini belirtti. Güneş, yabancı transferi konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını da ifade etti.

"BAŞBAKANLIK GÖRÜŞMESİNDEKİ KARE ŞIK OLMADI"

Güneş, "Başbakan'ın Alex ve Aziz Yıldırım ile verdiği fotoğraftan vazife çıkarıldı mı?" sorusuna ise, "Kimin ne kadar etkilendiğini bilmiyorum. Biz Eskişehirspor maçında gol da kaçırdık, hakem de hata yaptı. Bir suçlu bularak üzerine gidersek ben de hata yaparım. En iyi kadroyu çıkardım. Bu fotoğrafı biri hazırladı. İyi de hazırladı. Etkili olmuştur. Ülke böyleyse biraz daha dikkatli olmak lazım. İkincilik üçüncülükten iyidir. Siyasi tarafa çok girmiyorum. Seçim var. Olumsuz yansıyabilir. Üçüncülükten iyidir. "

Emenike'nin hem kendilerine, hem de Fenerbahçe'ye karşı oynamadığını da vurgulayan Güneş, "Güçlüler zayıfları eziyor. Adam hem bize hem Fener'e karşı oynamadı. Fenerbahçe'ye giderse sattı denecek. Şenol Güneş emeğe saygısızlık yapılmasın, dedi. Kriz yarattı, deniyor. Bu konulara biraz daha çeki düzen verilmeli" dedi.

"FATİH TERİM BAŞARILI OLUR"

Güneş, "Emre Belözoğlu'nun İstanbul takımları Avrupa'da başarılı olur söylemine nasıl bakıyorsunuz soru üzerine", "Emre, genç, yetenekli, Türk futboluna mal olmuş sevdiğimiz bir oyuncu. Annesi Trabzonlu, başarılı bir futbolcu. Zaman zaman saha içinde agresif zaman zaman da saha dışında böyle konuşmaları var. Belki duygularını kontrol edemeyip, Trabzonspor'u aşağılamak için mi söyledi niyeti neydi bilmiyorum. Galatasaray'da başka Fenerbahçe'de başka konuşursa ona yakışmaz" diye konuştu.

Şenol Güneş, sonh olarak Fatih Terim'in Galatasaray'a dönmesine ilişkin olarak ise, "Türk futbolu için bir kazançtır, birikimiyle. Bir renk getirecektir, farklılık olacaktır. Galatasaray, bu yarışta olacaktır. Fatih Teriml de katkı yapar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title