Haberler

Trabzonspor "Asıl Hedefi"Ne Yöneldi

Trabzonspor "Asıl Hedefi"Ne Yöneldi

TRABZONSPOR "ASIL HEDEFİ"NE YÖNELDİ GLOWACKİ'NİN SAKATLANMASI NEDENİYLE FENERBAHÇE KARŞISINDA SAVUNMADA EGEMEN-GİRAY İKİLİSİ GÖREVLENDİRİLECEK

Yunus Emre SEL/İstanbul-DHA

Ziraat Türkiye Kupası'na Beşiktaş karşısında aldığı 2 - 1'lik mağlubiyetle veda eden Trabzonspor, lige yöneldi. Ligi çok daha fazla önemsediklerini kaydeden Teknik Direktör Şenol Güneş'in Fenerbahçe maçında kadroda çok ciddi bir revizyona gitmesi bekleniyor. Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden Trabzonspor, asıl hedefi olan lige odaklandı. Beşiktaş maçına yedek takımı süren Şenol Güneş, Fenerbahçe maçına kadar olan tüm antrenmanları basına kapattı. Taraftarların kupadan elendikleri için üzülmemelerini isteyen Güneş, Fenerbahçe maçında çok değişik bir kadroyu sahaya sürmeye hazırlanıyor. Güneş büyük olasılıkla, Glowacki'nin sakatlanması nedeniyle savunmada Egemen - Giray ikilisini görevlendirecek, Cale, Serkan, Selçuk, Burak, Colman, Engin, Jaja ve Umut'a da formalarını geri verecek.

"FENERBAHÇE MAÇINI KAZANMAK İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Güneş, lig maçlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Kupadan elenmek tabi ki bizi üzdü. Yedek oyuncularımı görmek için böyle bir kadro sahaya sürdüm. Onlarda ilk yarıdaki futbolu dikkate almazsak iyi bir görüntü sergiledi. Fenerbahçe maçına iki takımımızın karmasıyla çıkacağız ve kazanmak için gerekeni yapacağız. Geniş bir kadromuz var ve bu kadronun tamamını kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

"BROZEK'LER DAHA İYİ OLMALI"

Güneş, ilk kez forma verdiği Brozek kardeşlerin performansının iyi olmadığını da ifade ederek, "Transfer ettiğimiz dönemde antrenman eksikleri vardı. Ardından iyi bir çalışma dönemi geçirdiler. Beşiktaş maçında kendilerini görmek istedim. Tempoları çok üst düzeyde değildi. Formayı almaları için çok daha iyi olmaları gerekiyor. Bundan sonraki dönemde daha fazla çalışıp takımda kendilerine yer açacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

GİRAY ADETA YIKILDI

Beşiktaş maçında savunmanın ayakta alan en önemli isimlerinden olan Giray Kaçar, maç sonunda elenmeleri yüzünden büyük üzüntü yaşadı. Takım arkadaşlarının teselli ettiği Giray, kupadan elendikleri için üzgün olduklarını ifade ederek, "İlk yarıda iyi oynamadık ama ikinci yarıdaki maçı alabilirdik. Şans bizim yanımızda olmadı. Taraftarlarımızı üzdüğümüz için üzgünüz. Ama Fenerbahçe maçını kazanarak onları mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

ONUR: "BEŞİKTAŞ'I UNUTTUK, FENER'İ DÜŞÜNÜYORUZ"

Beşiktaş maçında yaptığı kurtarışlarla performansını koruduğunu gösteren milli file bekçisi Onur Kıvrak, kalesinde güven vermeye devam ediyor. Güneş'in vazgeçilmezlerinden olan Onur, Beşiktaş karşısında alınan yenilgi sonrası kupaya veda etmelerine çok üzüldüklerini söyledi. Geriye düşmelerine rağmen turu geçebilecek pozisyonlar bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini ifade eden Onur, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Ancak her şeye rağmen mücadelemizi sahaya yansıttık. Artık bu maçı unuttuk. Bizim için lig şampiyonluğu daha önemli. Şimdi önümüzde Fenerbahçe ile oynayacağımız zorlu bir müsabaka var. Bu karşılaşmayı kazanıp hem ligdeki iddiamızı sürdürmek hem de rakiplerimizle aramızdaki puan farkını açmak istiyoruz" diye konuştu.

GLOWACKİ ZOR, EGEMEN DÖNÜYOR

Trabzonspor'un Beşiktaş ile oynadığı maçta kasığına aldığı darbe sonucu sakatlanan ve 44 dakikada yerini Mustafa Yumlu'ya bırakan Glowacki'nin Fenerbahçe maçında oynamasının zor olduğu belirtildi. Bu futbolcunun yerine Antalya kampı sırasında sakatlanan ve uzun bir sakatlık döneminin ardından iyileşen Egemen'i 11'de sahaya sürmeyi düşünen Güneş, futbolcusuna, 'Hazır ol' emri verdi. Fenerbahçe maçında oyun kurgusunu tamamen değiştirecek olan Güneş, Egemen'e önemli görevler vermeyi düşünüyor.

"ŞAMPİYONLUK UĞRUNA KUPAYI FEDA ETTİK"

Trabzon'dan yayın yapan yerel gazetelerde Beşiktaş mağlubiyetinin ardından ligin daha önemli olduğuna vurgu yaptı. Taka Gazetesi, "Her işte bir hayır vardır" başlığını atarken, Günebakış Gazetesi, "Şampiyonluk uğruna kupayı feda ettik" manşetini attı. Kuzey Ekspres Gazetesi de, "Hoca böyle istedi" manşetini atarken, İlkhaber Gazetesi, "Salla gitsin be Trabzon'um", Türksesi Gazetesi, "Liderden kupaya erken veda" ve Karadeniz Gazetesi, "Elde var lig" başlıklarını kullandı.

ZEKİ YAVRU'DAN 4.5 YILLIK İMZA

Öte yandan bordo - mavili takım kulübün alt yapısından yetişen ve ardından pilot takım 1461 Trabzon'a verilen 1991 doğumlu orta saha oyuncusu Zeki Yavru ile 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Zeki Yavru, Trabzonspor'da uzun yıllar forma giyeceği için mutlu olduğunu belirterek, "Takımda kalıcı olmak için ne gerekiyorsa yapacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title